Acasa Siguranta Auto Cele mai sigure masini testate de Euro NCAP in 2012

Cele mai sigure masini testate de Euro NCAP in 2012

de Adrian Mitrea

Euro NCAP Best in Class 2012 (sursa - Euro NCAP)

Euro NCAP a publicat lista cu cele mai sigure masini pe care le-a testat in 2012, pe clase. Ford B-Max de Craiova imparte trofeul cu Fiat 500 L, dar merita notat ca Ford este singurul producator auto care are mai mult de o masina (mai exact trei modele) aleasa ca fiind cea mai sigura in clasa din care face parte.

In clasa B (sau supermini) Renault Clio s-a impus, ceea ce este o veste foarte buna pentru Renault si pentru siguranta rutiera. Fiind unul dintre cele mai vandute 5 masini din Europa, Clio IV poate juca un rol serios in reducerea numarului de morti si raniti pe soselele Europei.

In categoria masinilor de clasa C (sau small family) s-a impus Volvo V40, primult automobil din lume care are si un airbag exterior pentru a proteja pietonii.

In liga monovolumelor mici (small MPV) Fiat 500 L si Ford B-Max (produs exclusiv in Romania) impart trofeul celor mai sigure masini.

Noul Ford Kuga a fost ales ca fiind cel mai sigur SUV compact (small off-road 4×4), iar noul Hyundai Santa Fe a fost desemnat cel mai sigur SUV mediu (large off-road 4×4).

In segmentul masinilor de clasa D (large family) s-a impus BMW Seria 3 – o alta masina de mare volum in Europa. BMW Seria 3, alaturi de Renault Clio IV, va juca un rol crucial in reducerea numarului de victime pe sosele.

In cele din urma avem noul Ford Transit, desemnat cel mai sigur microbuz (business/family van).

Fotografii si filme cu aceste opt masini pot fi vazute direct pe situl Euro NCAP.

Lasa un comentariu