Acasa Rolls-Royce Rolls-Royce va prezenta la Geneva cel mai puternic model din istoria sa: Wraith

Rolls-Royce va prezenta la Geneva cel mai puternic model din istoria sa: Wraith

de Vlad Barza

(sursa - Rolls Royce)

Rolls-Royce a anuntat ca la Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), va prezenta cel mai nou model al marcii, compania engleza alegand numele Wraith, un cuvant cu origini misterioase ce se refera la o forta aproape imperceptibila ce vine parca din alta lume. Compania va da in saptamanile urmatoare noi detalii despre model. Acesta va dispune cel mai probabil de o versiune mai puternica a motorului V12 de 6,6 litri prezent pe Ghost.

Rolls Royce spune ca la Geneva va prezenta „cea mai dinamica si puternica” masina din istoria sa. Livrarile incep in ultimul trimestru din 2013. Detaliile despre model se opresc aici, iar comunicatul de acum se axeaza pe comunicarea numelui si pe istoria interesanta a cuvantului wraith.

Numele Wraith a mai fost folosit la un model produs in aproape 500 de exemplare in 1938 si 1939, iar cuvantul are o origine misterioasa.

Lingvistii cred ca a aparut prima oara intr-o traducere scotiana de secol 15 a celebrei Eneide a lui Vergiliu, insa alte teorii sustin ca originea ar fi undeva in vechea limba galica unde ar inseamna „inger pazitor”.

Si semnficatia cuvantului este neclara. Descrie, se pare, o forta aproape imperceptibila, o entitate din alta lume ce isi impune pentru scurt timp prezenta si apoi dispare rapid in neant.

Rolls Royce a facut o traditie in a se inspira din vechi cuvinte ale scotienilor, iar traditia este pastrata si cu noul nume care, la fel ca si Phantom si Ghost, se refera la mister si la entitati din alta lume.

Torsten Müller-Otvos, CEO-ul companiei, a spus la Londra ca acest nou model are „o eleganta fara varsta” si un „un design indraznet”, punctul de pornire al acestui model fiind luxul si rafinamentul.

Marca auto de lux, detinuta de BMW Group, a vandut 3.575 automobile noi in 2012, cea mai ridicata valoare din istoria de 108 ani a companiei. Fata de vanzarile de acum cinci ani (2008), Rolls-Royce a vandut anul trecut un numar dublu de masini.

Lasa un comentariu