Acasa Romania LeasePlan a avut in 2012 afaceri in crestere cu 30% si are bugetate investitii de 20 milioane euro pentru noul an

LeasePlan a avut in 2012 afaceri in crestere cu 30% si are bugetate investitii de 20 milioane euro pentru noul an

de Adrian Mitrea

Bogdan Apahidean (sursa - LeasePlan)

Compania de leasing operational LeasePlan a inregistrat anul trecut cresteri ale cifrei de afaceri cu 30%, dar si ale valorii portofoliului cu 24%, comparativ cu 2011, a anuntat compania. Pentru 2013 LeasePlan si-a propus sa cheltuie 20 milioane euro pe noi autovehicule, in dorinta de a ajunge la un total de 8.400 unitati administrate.

Anul trecut LeasePlan a avut afaceri de 39,6 milioane euro, crestere de 30% fata de 2011, iar valoarea portofoliului a fost de 71,6 milioane euro.

„Anul trecut LeasePlan si-a majorat afacerile datorita faptului ca multe companii au considerat ca este momentul sa treaca la externalizarea administrarii parcurilor auto prin leasing operational, desi pana in 2012 au preferat sa cumpere autovehiculele. Astfel, criza economica a impus o abordare pragmatica din partea companiilor in privinta costurilor. 2012 a insemnat cresterea organica a flotelor clientilor existenti, dar si atragerea de clienti noi”, explica directorul general al LeasePlan, Bogdan Apahidean.

In privinta numarului de autovehicule administrate, LeasePlan a depasit cu aproximativ 100 de unitati tinta estimata pentru 2012. Astfel, la sfarsitul anului trecut, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de 7.507, in crestere cu 20% fata de 2011, compania detinand si cea mai mare flota proprie, de 6.667 de autovehicule.

Din totalul de autovehicule aflate in flota LeasePlan, 6.609 sunt in sistem full operational leasing, in vreme ce 58 sunt in sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finantarea). Pentru restul de 840 de autovehicule LeasePlan asigura doar serviciile de gestionare a flotei.

„Pentru 2013, ne-am planificat o crestere a flotei de autovehicule pana la un nivel de 8.400 de unitati in administrare si ne propunem sa investim circa 20 milioane euro in achizitia de autoturisme si autovehicule comerciale usoare”, a declarat Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan Romania.

Anul care tocmai s-a incheiat a insemnat pentru LeasePlan si preluarea pozitiei de lider pe piata locala de leasing operational, cu o cota de piata de aproximativ 17%, spune compania.

LeasePlan activeaza de cinci ani pe piata din Romania si are circa 170 de clienti din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie si nu numai: OMV PETROM SA, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania, IBM Romania si Silcotub.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata in urma cu peste 49 de ani. In prezent, LeasePlan este furnizorul numarul unu la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote si activeaza in 31 de tari, cu peste 6.000 de angajati. Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Lasa un comentariu