Acasa Industrie Renault investeste initial 50 milioane euro la uzina din Algeria

Renault investeste initial 50 milioane euro la uzina din Algeria

de Vlad Barza

Oficialii Renault si cei algerieni au batut palma pentru proiectul auto (sursa - Renault)

Renault a semnat oficial cu autoritatile algeriene acordul final de constructie a unei uzine de asamblare auto in tara africana. Initial francezii investesc 50 milioane euro, iar productia va incepe peste un an si jumatate cu noul Symbol.

Renault detine 49% dintr-un joint-venture la care pachetul majoritar de actiuni apartine algerienilor, prin National Company of Industrial Vehicles si National Investment Fund, care au 34%, respectiv 17% din actiuni.

Uzina va fi construita la Oued Tlelat, langa orasul Oran si va asambla atat autoturisme, cat si vehicule comerciale Renault, in special pentru piata algeriana. Uzina va avea initial o capacitate anuala de 25.000 vehicule, dar poate creste rapid catre 75.000 daca piata o va cere.

Oficialii algerieni au spus ca investitia totala va fi de un miliard de euro, iar presa franceza noteaza ca cifra e nejustificat de mare in comparatie cu uzina din Maroc, subliniaza ca investitiile din Algeria sunt controversate, iar statul african este foarte putin transparent in legatura cu proiectul despre care se discuta de luni bune.

La inceput productia va fi de 7 masini/ora si apoi poate creste la 15/ora. Francezii poarta discutii cu companii locale pentru a-si procura din apropiere cat mai multe componente.

Primul model asamblat va fi noul Symbol, model foarte asemanator cu noua generatie Logan.

Renault este lider al pietei algeriene, cu vanzari ce au trecut de 110.000 unitati in primele 11 luni. Tara nord-africana este si una dintre cele mai bune piete de vanzari pentru Dacia.

Lasa un comentariu