Acasa Citroen Citroen inchide filiala din Romania, iar importurile vor fi preluate de Trust Motors, importator Peugeot

Citroen inchide filiala din Romania, iar importurile vor fi preluate de Trust Motors, importator Peugeot

de Adrian Mitrea

Logo Citroen (sursa - 0-100.ro)

PSA Peugeot Citroen isi reorganizeaza activitatile in Romania incredintand importul si distributia marcii Citroen catre Trust Motors, importator al marcii Peugeot inca din 1991, a anuntat Citroen Romania intr-un comunicat de presa. In presa au aparut informatii despre aceasta miscare inca din luna octombrie, iar inchiderea filialei oficiale Citroen din Romania vine la cinci ani de la deschiderea ei, in 2007, cand importurile de autovehicule Citroen au fost preluate de la compania Automotive Trading Services (ATS).

„Citroen este prezenta in Romania inca din 2007, prin intermediul unei filiale proprii detinute in Bucuresti. Marca a vandut peste 28000 de vehicule in cei 10 ani de prezenta pe piata auto romaneasca. Citroen dispune de o retea formata din 18 puncte de vanzare care i-au permis sa atinga in 2011 o cota de piata de 2%, dar si dintr-un numar de 22 de reparatori agreati. Acest transfer de activitate corespunde vointei Grupului de a crea sinergii prin regruparea functiilor de suport ale filialelor sale si ale unor importatori Peugeot si Citroen in Europa”, se arata intr-un comunicat de presa al Citroen Romania.

Astfel, Trust Motors, companie controlata de omul de afaceri Gheorghe Dolofan, va importa atat autovehicule Peugeot, cat si Citroen, de la 1 februarie 2013.

„Grupul nostru se va sprijini de acum inainte pe partenerul sau istoric in Romania, si anume Grupul Trust Motors, in vederea distribuirii si comercializarii marcii Citroen. Trust Motors este un importator de succes al marcii Peugeot inca din 1991. Trebuie spus ca cele doua marci vor ramane total independente pe piata, iar noi le vom oferi in continuare clientilor Citroen toate modelele si serviciile marcii”, a declarat Bruno Bolquel, director al Zonei Europa Centrala si de Est pentru PSA Peugeot Citroen, intr-un comunicat de presa.

Trust Motors va prelua efectivele si reteaua filialei Citroen in Romania si va demara operatiunile incepand cu data de 1 februarie 2013.

Primele informatii despre aceasta miscare au aparut in presa in octombrie.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu