Acasa Chevrolet Chevrolet Volt cadou de Craciun pentru managerul echipei de fotbal Manchester United, Sir Alex Ferguson

Chevrolet Volt cadou de Craciun pentru managerul echipei de fotbal Manchester United, Sir Alex Ferguson

de Adrian Mitrea

Sir Alex Ferguson alaturi de Chevrolet Volt (sursa - General Motors)

Managerul echipei de fotbal Manchester United a primit cadou de Craciun un automobil electric cu generator pe benzina Chevrolet Volt din partea producatorului auto american, stiut fiind faptul ca Chevrolet sponsorizeaza celebra echipa de fotbal britanica.

„Cred ca Volt este pur si simplu fenomenal. Un prieten de-al meu a condus unul in SUA si imi povestea incontinuu de el, astfel incat, imediat ce s-a ivit ocazia, mi-am zis ca o sa-l incerc, pentru ca este cu adevarat autovehiculul viitorului. Sunt foarte incantat de el”, a declarat Sir Alex Ferguson.

Chevrolet este in prezent Partenerul Auto Oficial al Manchester United si va fi sponsorul de pe tricourile jucatorilor incepand cu sezonul 2014-2015. Cativa jucatori si membri ai staff-ului vor primi la randul lor cate un autovehicul Chevrolet ca parte a contractului de parteneriat incheiat de club cu General Motors. Printre acestia se numara fostul campion mondial si jucator de legenda al echipei Manchester United, Sir Bobby Charlton, care a primit un autovehicul Chevrolet Captiva cu sapte locuri.

Modelul Volt poate parcurge distante de pana la 80 km pe baza energiei stocate in bateria sa litiu-ion de 16,5 kWh. Atunci cand bateria modelului Volt se descarca, intra in functiune instantaneu un generator alimentat cu benzina, pentru a extinde autonomia cu inca 500 de kilometri, in cazul unui rezervor plin cu benzina. De la punerea in vanzare a modelului, acum doi ani, proprietarii de autovehicule Chevrolet Volt din SUA au parcurs in total circa 160 milioane kilometri (cumulat) utilizand exclusiv propulsia electrica, spune Chevrolet.

Un proprietar obisnuit de Chevrolet Volt conduce peste 65% din timp in modul exclusiv electric, pentru care a fost proiectat autovehiculul, utilizand generatorul alimentat cu benzina doar pentru calatorii mai lungi. In mod obisnuit, intre doua alimentari cu benzina (rezervor de 35 litri), detinatorii de autovehicule Volt parcurg aproximativ 1.450 km, noteaza producatorul auto american. Asta inseamna o medie de consum de benzina de 2,4 litri/100 km.

0-100.ro a publicat in octombrie 2011 un test tip Prima Impresie cu Chevrolet Volt. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu