Acasa Evenimente Toyota Romania a lansat versiunea Plug-In Hybrid a lui Prius, la pretul de 43.900 euro cu TVA

Toyota Romania a lansat versiunea Plug-In Hybrid a lui Prius, la pretul de 43.900 euro cu TVA

de Vlad Barza

Toyota Prius Plug-in Hybrid (sursa - Toyota)

Toyota a lansat in Romania versiunea incarcabila la priza a hibridului Prius, pretul fiind de 43.900 euro, TVA inclus, iar autonomia promisa este de 25 km exclusiv cu motorul electric. Prius Plug-In Hybrid se incarca in 90 de minute la o priza normala, dispune de un motor pe benzina de 99 CP si de un motor electric cu o putere maxima de 60 kW/CP.

Modelul Prius Plug-In Hybrid are 4,48 metri lungime si este cu 55 kg mai greu decat Prius-ul clasic, care nu se poate incarca la priza. Fata de Prius clasic si diferenta de pret este consistenta, de peste 15.000 euro.

Grupul motopropulsor genereaza o putere totala a sistemului de 136  CP si permite un consum de combustibil de 2,1 litri/100 km in ciclul combinat pentru omologare europeana si un nivel al emisiilor de CO2 de 49 g/km, arata datele constructorului.

Motorul electric are o putere maxima de 60 kw/82 CP, iar cuplul este de 207 Nm. Motorul pe benzina de 1,8 litri VVT-i dezvolta 99 CP, iar viteza maxima a modelului este de 180 km/h, in timp ce timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 11,4 secunde.

Autonomia promisa de constructor la rularea exclusiv cu motorul electric este de 25 km, iar viteza maxima posibila in acest mod este de 85 km/h, in functie de nivelul incarcarii acumulatorului si de conditiile de deplasare. Incarcarea la o priza normala dureaza o ora si jumatate si costa 1,5 lei, spun cei de la Toyota.

Dupa epuizarea autonomiei EV, sistemul hibrid HSD (Hybrid Synergy Drive) va continua sa asigure un consum de combustibil de 3,7 litri/100 km si un nivel de emisii de 85 g de CO2/km.

Toyota a vandut anul acesta 60 de hibride in tara, modelele Auris, Yaris si Prius. Nici de la Prius Plug-In Hybrid nu se pot astepta volume mari, dat fiind pretul ridicat.

Lasa un comentariu