Acasa Siguranta Auto VIDEO: Rezultate slabe la Euro NCAP pentru masinile de familie derivate din utilitare

VIDEO: Rezultate slabe la Euro NCAP pentru masinile de familie derivate din utilitare

de Adrian Mitrea

Rezultate Euro NCAP decembrie 2012 (sursa - Euro NCAP)
Rezultate Euro NCAP decembrie 2012 (sursa - Euro NCAP)

Euro NCAP a testat cele mai bine vandute masini de familie si business derivate din vehicule comerciale, iar rezultatele sunt slabe pentru majoritatea autovehiculelor. Cel mai prost sta Renault Trafic, iar cel mai bine Ford Transit Custom, acesta din urma fiind si singurul care a reusit sa obtina maximul de cinci stele din cinci.

In urma testelor, Euro NCAP cere producatorilor auto sa imbunatateasca siguranta acestor tipuri de autovehicule si legiuitorilor sa-si revizuiasca abordarea ingaduitoare.

Euro NCAP noteaza ca, pe langa masinile testate, siguranta la fel de redusa ofera si modelele derivate din cele testate si vandute sub alte marci. Renault Trafic se comercializeaza si sub numele Opel Vivaro, Vauxhall Vivaro si Nissan Primastar, Fiat Scudo este vandut si sub numele Peugeot Expert si Citroen Jumpy.

„De aceasta data Euro NCAP s-a concentrat pe testarea variantelor cu 8 si 9 locuri. Aceste masini sunt adesea utilizate pentru afaceri sau sunt luate in calcul de familii ca alternative la monovolumele mari. Fiindca sunt derivate din platforme pentru vehicule comerciale, aceste masini sunt actualizate mai rar si sunt mai putin echipate decat o masina obisnuita pentru pasageri, din punctul de vedere al sigurantei. Daca ai o familie cu multi copii si daca esti tentat sa cumperi o asemenea masina, te rog sa ai in vedere ca adesea nu ofera protectie de ultima ora pasagerilor”, a declarat secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre