Acasa Foto FOTO: Skoda a prezentat Octavia III, cu design interior inspirat de noul Golf si exterior tipic unui Audi

FOTO: Skoda a prezentat Octavia III, cu design interior inspirat de noul Golf si exterior tipic unui Audi

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia III (sursa - Skoda)

Skoda a prezentat primele fotografii oficiale cu a treia generatie a berlinei compacte Octavia, construita pe noua platforma MQB a Grupului Volkswagen. Noua Octavia preia interiorul de la Volkswagen Golf 7, dar cu iluminare verde, si elemente estetice exterioare tipice lui Audi A6 (2004-2011, C6).

Noua Octavia este cu 90 mm mai lunga si cu 45 mm mai lata decat modelul caruia ii succede. Totodata, ampatamentul a crescut cu 108 mm, in beneficiul spatiului la picioare pentru pasagerii spate, dar si pentru cei din fata. Spatiul pentru capete ocupantilor din fata a crescut cu 8 mm, in zona coatelor cu 39 mm (fata), respectiv 26 mm (spate). Portbagajul a crescut cu 30 de litri, la 590 litri.

click aici pentru galeria foto

Masina beneficiaza de tehnologii precum franare automata in caz de accident iminent la viteze mici si de franare automata dupa producerea unui accident, pentru a limita sansele ca un al alt impact sa se produca (multicollision braking). De asemenea, noua Octavia dispune de sistem de detectare a oboselii soferului (analizarea miscarilor volanului). In premiera pe un model Skoda debuteaza cruise controlul adaptiv (ACC), ce mentine automat distanta in raport cu autovehiculul din fata, precum si un sistem de recunoastere a semnelor de circulatie. O alta premiera este plafonul din sticla panoramic, care se poate deschide electric.

In functie de versiune, este diponibila o instalatie audio noua, CANTON. Sistemele multimedia sunt cu touch screen si senzor de proximitate, ca la noul Golf.

In functie de versiune, Skoda Octavia III poate fi echipata cu pana la noua airbag-uri.

Gama de motoare este formata dintr-un turbo diesel de 1,6 litri (1.6 TDI, 81 kW/110 CP, 89 grame CO/km, 3,4 litri/100 km). Gama propulsoarelor pe benzina include patru motorizari, inca nedaliate, al caror varf de gama este cel de 1,8 litri turbo (1.8 TSI, 132 kW/180 CP). Sunt in lucru si variante cu tractiune integrala ale noii Octavia, precum si versiunea sportiva RS, spune constructorul.

Motorizarile vor fi cuplate la transmisii manuale (6 viteze) si automatizate tip DSG (6 si 7 viteze, in functie de motorizare).

Noua Octavia este construita pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, iar acest lucru a permis reducerea greutatii cu pana la 102 kg fata de Octavia II, desi noul model este semnificativ mai mare.

Aceste prime informatii oficiale si fotografii vin la doar o saptamana de cand autoforum.cz a publicat poze spion cu masina, atat cu versiunea cu aspect de sedan, cat si cu cea break (Combi). Skoda nu a publicat inca informatii si fotografii cu noua Octavia Combi.

Interior Skoda Octavia III (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu