Acasa Curiozitati Seful Dacia din Marea Britanie viseaza la o masina sport cu doua locuri a marcii low cost din Romania

Seful Dacia din Marea Britanie viseaza la o masina sport cu doua locuri a marcii low cost din Romania

de Vlad Barza

Thierry Sybord (sursa - renaultpers.nl)

Seful marcii Dacia in Marea Britanie, Thierry Sybord, spune ca visul lui este sa vada o masina sport de doua locuri a marcii „ceva cu filosofia primului MX-5, insa mai ieftina”, a declarat el pentru revista Auto Express. El a adaugat ca ar vrea ca, pe langa Duster si Sandero, pe piata din Regat sa fie lansat si Lodgy, insa considera ca acest model ar trebui sa primeasca un facelift.

Sybord isi exprima visul unei Dacia sport ca fiind o completare a gamei actuale: „Este exact ce ne trebuie. (…) Ca si Alpine-ul original, ar putea fi simpla, cu un pret acceptabil si mai ales placut de condus. Nu e neaparat nevoie sa fie foarte rapida”.

Renault a anuntat in noiembrie ca va face un joint-venture cu Caterham pentru a reinvia marca Alpine prin cateva modele sport. Evident ca Dacia nu are sanse sa vada prea curand un model sport din aceasta colaborare, insa este inedit faptul ca seful Dacia UK vorbeste atat de deschis despre cum ar fi sa existe si o Dacia sport.

„Noua platforma Alpine va fi mult prea scumpa pentru Dacia” admite Sybord, care a adaugat ca o Dacia sport „ar trebui sa fie bazata pe o versiune a sasiului Logan, ca si celelalte modele Dacia. Ar trebui sa aiba o filosofie similara cu originalul MX-5, insa trebuie sa fie mai ieftina”.

Dacia, care a confirmat ca va exporta in Marea Britanie si Sandero Stepway, nu doar Duster si Sandero, ar vrea sa vanda 20.000 de masini ale marcii romanesti pe piata britanica in 2013. Dacia Sandero intra in forta pe piata britanica, cu preturi maxime sub ale celor mai chele Aveo si Polo.

In opinia sefului Dacia in Marea Britanie, Lodgy ar fi binevenit pe piata locala, dar cu un facelift: „Gama ideala pentru mine ar fi cu Duster, cele doua Sandero si eventual Lodgy, insa cu un facelift, si apoi acest model sport destinat clientilor tineri”.

Realist vorbind, sunt sanse minime sa vedem curand o masina sportiva de la Dacia. Cat despre Lodgy, aceasta masina de familie nu are nici macar un an de lansare, deci un facelift este exclus pana in 2014-2015.

Lasa un comentariu