Acasa Foto FOTO: Asa arata noul Porsche Cayman, model sport ce ajunge in Romania in primavara lui 2013

FOTO: Asa arata noul Porsche Cayman, model sport ce ajunge in Romania in primavara lui 2013

de Adrian Mitrea

Porsche Cayman (sursa - Porsche)
Porsche Cayman (sursa - Porsche)

Noul Porsche Cayman debuteza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Los Angeles (30 noiembrie-9 decembrie), iar in Romania va fi lansat in martie 2013, avand un pret de pornire de 46.845 euro fara TVA (58.087 euro cu TVA), a anuntat importatorul local, Porsche Inter Auto (PIA) Romania. Varianta mai puternica, Cayman S, va costa 57.905 euro fara TVA (71.802 euro cu TVA).

Pe scurt, Cayman este mai lung, mai usor si mai rapid, mai eficient si mai puternic decat generatia anterioara, lansata in 2005. Noul Cayman are cu pana la 30 kg mai putin, in functie de model si de echipare, si consuma cu pana la 15% mai putin combustibil fata de modelul anterior, performantele fiind mai ridicate.

click aici pentru galeria foto

Modelul de baza este propulsat de un motor boxer de 2,7 litri, cu sase cilindri, avand 275 CP (202 kW). Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde, in functie de echipamentul cu care este dotata, si atinge o viteza maxima de 266 km/h. Consumul de combustibil mediu este de pana in 8,2 litri benzina/100 km parcursi.

Motorul de 3,4 litri de pe modelul Cayman S produce 325 CP (239 kW), iar acceleratia de la pozitia de stationare pana la viteza de 100 km/h se poate realiza in 4,7 secunde. Cayman S poate ajunge la o viteza maxima de 283 km/h. Aceasta versiune mai puternica consuma in medie sub 9 litri benzina/100 km, potrivit constructorului.

Atat Cayman, cat si Cayman S, sunt echipate standard cu o transmisie manuala cu sase viteze. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj automatizata cu sapte viteze Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) este optionala.

Ambele versiuni Cayman au motorul amplasat central, la fel ca si Boxster. De asemenea, noul Cayman preia designul general al noului Boxster, fiind teoretic versiunea cu acoperis metalic a lui Boxster.

Importatorul local, Porsche Inter Auto Romania, face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reteaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul celor cinci centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si Seat. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

Porsche Inter Auto este importator si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley, Lamborghini si Porsche in Romania, pentru aceasta din urma comercializand modelele Cayenne, Panamera, 911 Carrera, Boxster si Cayman.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments