Acasa Renault Renault recheama pentru verificari 8.000 de unitati din cel mai mic vehicul electric al sau, Twizy

Renault recheama pentru verificari 8.000 de unitati din cel mai mic vehicul electric al sau, Twizy

de Vlad Barza

Renault Twizy (sursa - Renault)

Renault a anuntat o rechemare la nivel european pentru 8.000 de unitati din cel mai mic vehicul electric al gamei, Twizy. Posibila problema tine de scurgeri ale lichidului de frana din cauza unor erori aparute in timpul fabricatiei, scrie Le Parisien. Twizy costa intre 6.990 si 8.490 euro in functie de versiune si dotari. Abonamentul lunar pentru baterie este 50 de euro.

Renault a anuntat ca in recall sunt incluse vehicule Twizy fabricate intre 27 ianuarie si 1 mai, iar la nivel european sunt afectate 8.000 de unitati, din care 1.700 in Franta.

Renault spune ca pot fi cazuri in care lichidul de frana se poate scurge lent, iar soferul va simti ca pedala de frana are o cursa anormal de lunga. Verificarea dureaza jumatate de ora, iar daca va fi nevoie ca unele piese sa fie schimbate, micul vehicul va trebui sa stea doua ore in atelier. Defectul nu are nicio legatura cu sistemul de propulsie electrica al cvadriciclului.

Renault a anuntat in mai 2011 preturile Twizy pentru Europa de Vest, iar compania spune ca vehiculul este unul agil care iti permite sa te strecori fara probleme in trafic. Micul Twizy cantareste 450 kg (din care 100 kg este bateria) si are 2,3 metri lungime.

Printre dotarile disponibile se numara senzorii de parcare, un kit audio cu conectivitate Bluetooth si USB si o geanta semi-rigida cu capacitate de 50 l. In versiunea de top Twizy are un motor de 17 CP si poate atinge maxim 80 km/h. In varianta cea mai ieftina Twizy dezvolta 5 CP si poate atinge 45 km/h.

Twizy costa in Franta intre 6.990 si 8.490 euro in functie de versiune si dotari. Abonamentul lunar pentru baterie este 50 de euro.

Lasa un comentariu