Acasa Anvelope Continental extinde fabrica de anvelope de la Timisoara. Productia va ajunge la 16 milioane unitati in 2013

Continental extinde fabrica de anvelope de la Timisoara. Productia va ajunge la 16 milioane unitati in 2013

de Vlad Barza

(sursa - Continental)Producatorul de componente auto Continental a inceput un program de extindere a fabricii de la anvelope din Timisoara, obiectivul fiind ca productia sa fie in 2013 cu 15% mai mare decat anul acesta, iar numarul de angajati va creste cu 300-400, a spus Pedro Carreira, seful unitatii de productie. Germanii au deschis acum 12 ani fabrica din Timisoara care produce in proportie de 90-95% pentru export.

Pedro Carreira, seful uzinei din Timisoara spune ca la jumatate lui 2012 a inceput proiectul de extinmdere a liniilor de asamblare, proiect care va dura doi-trei ani. Prin acest proiect se estimeaza ca numarul de angajati va ajunge la 2.100 – 2.200 in 2013, fata de 1.800 in prezent, in timp ce productia de anvelope creste de la 14 milioane unitati in 2012, la 16 milioane in 2013.

Prima parte a proiectului implica investitii de 16 milioane euro, in prezent s-a ajuns la faza autorizatiilor, iar intregul proiect este complex fiindca numai dupa obtinerea tuturor autorizatiilor de mediu se va putea incepe constructia propriu-zisa.

Un alt proiect finalizat este cel de amestec primar care a inceput in 2010 si s-a terminat in primavara lui 2012 dupa o investitie de 50 milioane euro. Tot intre 2010 si 2012 a fost demarat un proiect de mediu in care s-a investit un milion de euro pentru innoirea unor filtre si pentru sistemele de masurare.

Continental a deschis acum 12 ani fabrica de anvelope din Timisoara si de atunci a produs peste 100 de milioane de anvelope, productia fiind de 14,8 milioane unitati in 2011 si estimata a fi de 14 milioane in 2012. Pana la final de an investitiile facute la fabrica de la Timisoara in ultimii 12 ani vor ajunge la 300 milioane euro.

La Timisoara sunt produse anvelope de 16-18 inch, iar cei mai importanti clienti sunt Dacia, Fiat, Chrysler, Toyota, GM si Nissan. Continental discuta si cu Ford Craiova pentru posibile cooperari.

Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Continental produce si dezvolta produse in domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, instrumentare, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri. Pentru 2012 estimarile companiei indica o crestere de 7% a cifrei de afaceri, pana spre 32,5 miliarde euro, dificultatile din Europa urmand a fi compensate de plusurile din Asia si America de Nord.

Pentru Continental lucreaza in prezent in jur de 164.000 de angajati in 46 de tari.

Pana acum, Continental a investit peste  500 milioane euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania.  ontinental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina, cu Pirelli, si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.

Cele mai recente dezvoltari ale activitatilor companiei au fost la Ghimbav, langa Brasov, unde in august a inceput constructia unei unitati de productie pentru pompe de alimentare si subansamble, fabrica urmand a fi gata in aprilie 2013 dupa investitii de 40 milioane euro.

Lasa un comentariu