Acasa Industrie Toyota recheama peste sapte milioane de masini pe plan mondial, pentru posibile probleme la sistemul electric de actionare a geamurilor

Toyota recheama peste sapte milioane de masini pe plan mondial, pentru posibile probleme la sistemul electric de actionare a geamurilor

de Vlad Barza

(sursa - Toyota)
(sursa - Toyota)

Toyota a initiat o rechemare masiva pe plan mondial pentru 7,4 milioane de masini la care defectiuni la sistemul electric de actionare a geamurilor ar putea duce la un incendiu. In Europa sunt afectate 1,39 milioane de masini, cele mai multe fiind Yaris si Corolla. In 2009 si 2010 Toyota a trebuit sa recheme pentru verificari 12 milioane de vehicule pe plan mondial, fiind criticata dur pe motiv ca a extins capacitatile de productie mult, insa nu a mai dat aceeasi atentie calitatii.

Compania nipona a anuntat un recall voluntar de proportii pentru posibilele defectiuni la sistemul electric de actionare a geamurilor. Desi nu s-au inregistrat incidente, in cazuri extreme, defectiunile pot duce chiar la incendiu, iar Toyota nu vrea sa riste.

Toyota va rechema 2,47 miliioane de masini in SUA, 1,39 milioane in Europa si 1,4 milioane in China. Vor fi afectate masini fabricate intre 2005 si 2010, iar printre modelele vandute si la noi se numara Yaris, Corolla, RAV4 si Auris.

Toyota s-a confruntat cu o mare criza a recall-urilor in 2009 si 2010 cand circa 12 milioane de masini au ajuns in service pentru verificari, o buna parte pentru probleme la frane. Compania a fost criticata pe motiv ca si-a tot extins capacitatile de productie, insa nu a mai dat atentie calitatii asa cum se cuvine. Toyota a fost amendata cu 50 de milioane de dolari in SUA, iar seful companiei a trebuit sa-si ceara scuze in fata Congresului american.

In afara de recentele recehmari ale Toyota, cel mai mare recall a fost anuntat de Ford in 1996: 7,9 milioane de vehicule.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre