Acasa Evenimente Noul Mercedes-Benz Clasa A a fost lansat in Romania. Importatorul asteapta vanzari de trei ori mai mari

Noul Mercedes-Benz Clasa A a fost lansat in Romania. Importatorul asteapta vanzari de trei ori mai mari

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa A 250 (sursa - 0-100.ro)

Clasa A, cel mai mic model al marcii premium germane Mercedes-Benz, a fost lansat in Romania la preturi cuprinse intre 24.766 si 37.851 euro cu TVA. Oficialii importatorului, Mercedes-Benz Romania, au declarat pentru 0-100.ro ca asteapta vanzari de trei ori mai mari decat ale generatiei anterioare, pana acum fiind inregistrate circa 100 de comenzi.

A doua generatie Mercedes-Benz Clasa A a fost comercializata in circa 150 de exemplare/an in ultimii ani, iar acest lucru inseamna ca pentru noua generatie tinta de vanzari pentru 2013 – primul an complet de prezenta pe piata – este de circa 400-450 unitati.

Importatorul local desfasoara in perioada 6-9 octombrie un roadshow pentru ca fanii Mercedes-Benz si potentialii clienti sa ia contact cu cel mai nou model al marcii. Evenimentul, cu sesiuni de test drive, are loc in parcarea mallului Baneasa Shopping City.

click aici pentru galeria foto

Clasa A, model ajuns la a treia generatie, are un design radical schimbat, mai sportiv, si motoare cu puteri cuprinse intre 80 kW/109 CP si 155 kW/211 CP, propulsorul de intrare in gama fiind preluat de la Grupul Renault (1,5 litri turbo diesel).

preturi si specificatii principale Mercedes-Benz Clasa A 2012 (sursa - Mercedes-Benz Romania)Clasa A are are coeficient aerodinamic 0,27, cel mai bun din segment, potrivit Mercedes-Benz. Versiunea de baza are in echiparea standard, printre altele, dotari precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST, sapte airbag-uri, climatizare automata THERMATIC, sistem Audio 20 cu radio, CD, MP3, slot USB, afisaj cu diagonala de 14,7 cm si conexiune Bluetooth, geamuri actionate electric fata si spate, sistem de aprindere automata a farurilor HEADLAMP ASSIST si volan multifunctional cu 12 butoane.

Pentru Clasa A sunt disponibile trei linii de echipare, Urban, Style, AMG Sport, trei pachete de design, Night, Exclusive si AMG Exclusive si o lista lunga de echipamente optionale preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare, precum Intelligent Light System (1.400 euro, fara TVA), scaunele fata reglabile electric cu functie de memorie (de la 335 euro, fara TVA) sau bordul imbracat in piele ARTICO finisat manual (ca parte a pachetului Exclusive ce costa 1.850 euro, fara TVA). Toate cele trei linii de echipare (de la 820 euro fara TVA) ofera scaune fata sport cu tetiere integrate si cusaturi in nuante contrastante ce pot fi comandate impreuna cu oricare dintre motorizarile disponibile.

Pentru clientela mai tanara, Clasa A vine cu optionale ce sporesc si mai mult aspectul sportiv al masinii (centuri de siguranta in culoare rosie, instrumentar de bord argintiu cu ace rosii.

In plus, Mercedes-Benz Clasa A asigura integrare completa pentru iPhone prin intermediul “Drive Kit Plus for the iPhone” (580 euro fara TVA), disponibil efectiv din 2013. Acest kit va permite utilizatorului de Clasa A si iPhone sa se conecteze la Facebook, Twitter, sa utilizeze aplicatiile Daimler si sa acceseze lumea digitala direct de la bordul masinii. Kit-ul pentru iPhone include si un software de navigatie de ultima generatie de la Garmin, cu informare in timp real asupra traficului, bazata pe datele din internet, cautare online a punctelor de interes (POI) si afisare 3D a hartilor.

Prima generatie Mercedes-Benz Clasa A a fost lansata in 1997, iar a doua in 2005. Aceasta din urma a fost comercializata pana in prezent in peste un milion de exemplare. Cele mai mari piete pentru Clasa A sunt Germania, Marea Britanie, Italia si Franta.

Mercedes-Benz Clasa A rivalizeaza cu BMW Seria 1, Audi A3, Volvo V40 si Lexus CT.

Lasa un comentariu