Acasa Honda Honda Civic Type R se reintoarce in 2015, dupa patru ani de absenta. Japonezii pregatesc si Civic break

Honda Civic Type R se reintoarce in 2015, dupa patru ani de absenta. Japonezii pregatesc si Civic break

de Adrian Mitrea

Honda Civic (sursa - 0-100.ro)

Honda va readuce pe piata o versiune de inalta performanta a modelului compact Civic in 2015, cand Civic Type R va implini patru ani de la incetarea comercializarii, insa pana atunci, in 2013, Honda va prezenta un concept pentru o versiune de caroserie break a lui Civic, care va intra in productie cel mai probabil in 2014. Aceste vesti au fost anuntate de presedintele Honda Europa, Manabu Nishimae, la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie).

Civic Type R a incetat sa mai fie comercializat din 2011, odata cu trecerea la normele Euro 5, la care motorul pe benzina aspirat de 2 litri si 200 Cai Putere (CP) al Type R n-a putut fi aliniat. In 2015 se vor implini patru ani de cand Civic Type R a fost scos din productie.

Pana atunci, Honda spune ca in 2013 va prezenta un concept care anticipeaza o varianta de caroserie break a lui Civic, potrivit lui Nishimae.

Inceputul lui 2013 marcheaza pentru Honda un pas important pe piata masinilor turbo diesel fiindca pe noul CR-V, dar si pe Civic, va fi introdus un nou motor diesel de 1,6 litri. Honda a avut de suferit pe piata europeana a masinilor diesel pentru ca singurul sau astfel de propulsor are o capacitate cilindrica de 2,2 litri, fiind dezavantajat de taxe, asigurari si consum (toate mai mari decat in cazul propulsoarelor de sub 2 litri).

Despre noul motor turbo diesel de 1,6 litri Honda spune ca va fi cel mai usor din categoria sa si va livra un cuplu maxim de 300 Newton-metru (Nm) la 1.500 rotatii pe minut (rpm). Puterea comunicata anterior, dar neconfirmata si odata cu acest anunt, era de 120 Cai Putere (CP).

Tehnologia hibrida a Honda va fi si ea imbunatatita, in trei pasi. In primul rand, tehnologia hibrida existenta, cu un motor cu ardere interna si unul electric, va fi optimizata pentru ca masinile sa poata parcurge o distanta mai mare doar electric. Acest lucru va fi posibil si datorita unei noi transmisii.

Il al doilea rand, Honda dezvolta si va lansa un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor cu ardere interna si doua propulsoare electrice. Aceasta tehnologie se va regasi pe masinile de clasa medie.

In al treilea rand, japonezii vor lansa un sistem hibrid cu trei motoare electrice, care va propulsa noul model NSX. Tehnologia, denumita SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive), va asigura tractiune 4×4 si se va concentra asupra performantelor rutiere ridicate.

In 2015 Honda va lansa in Japonia, SUA si Europa un automobil pe hidrigen, disponibil pentru publicul larg. Acest model va fi construit pe baza experientei castigate cu masina experimentala FCX Clarity, introdusa in testele publice incepand cu 2008.

In acest an modelul Honda Civic implineste 40 de ani la inceperea comercializarii primei generatii de masini cu acest nume.

Lasa un comentariu