Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen opreste 21 de zile productia in Slovacia, din cauza cererii slabe

PSA Peugeot Citroen opreste 21 de zile productia in Slovacia, din cauza cererii slabe

de Vlad Barza

Peugeot 208 (sursa - Peugeot)

PSA Peugeot Citroen va intrerupe in total 21 de zile productia la uzina din orasul slovac Trnava din cauza cererii in scadere, au spus oficialii companiei, citati de Reuters. Oprirea se va petrece in ultimul trimestru al anului, aceeasi uzina avand pana acum 12 zile de sistare a productiei in 2012. La Trnava se produc modelele Peugeot 208 si Citroen C3 Picasso, iar uzina functioneaza la sub 60% din capacitate.

Uzina va sista productia 21 de zile in trimestrul al patrulea, ceea ce va duce totalul zilelor cu productia oprita la 33 in intreg anul, cu sase mai putine de cat in 2011. Uzina a asamblat anul trecut 177.000 de masini, desi capacitatea este de 300.000, iar obiectivul pentru anul in curs era de 240.000, insa nu va fi atins.

Principalele destinatii de export ale uzinei sunt Franta, Germania, Italia si Spania, iar in conditiile in care ultimele doua tari sunt afectate grav de criza, nu e de mirare ca cererea a scazut. Seful Peugeot declara ca la fiecare masina vanduta in Europa compainia pierde 350 euro, iar guvernul francez a criticat dur PSA pentru ca nu s-a orientat catre tarile unde inca exista cerere si ca nu a facut parteneriate cu alti producatori.

Compania spune ca nu exista planuri de concedieri la uzina slovaca, insa taieri vor fi facute in Franta unde se va renunta la 8.000 de oameni iar o uzina va fi inchisa.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu