Acasa Ford FOTO: Ford aduce la Paris SUV-ul compact EcoSport care ar putea fi produs si la Craiova

FOTO: Ford aduce la Paris SUV-ul compact EcoSport care ar putea fi produs si la Craiova

de Vlad Barza

Ford EcoSport (sursa - Ford)

Ford va prezenta joi la salonul auto de la Paris si noul SUV de oras EcoSport, modelul urmand sa fie lansat in Europa peste un an si jumatate. EcoSport este primul model global al Ford care a fost dezvoltat in America de Sud, masina se vinde deja in Brazilia si s-a scris ca ar putea fi produsa si la Craiova.

In Brazilia Ford EcoSport costa intre 20.400 si 26.800 euro, insa trebuie precizat ca piata de acolo este mult diferita, iar masinile sunt mult mai scumpe decat in Europa.

EcoSport va fi reprezentantul unui segnment extrem de popular in America de Sud – SUV-urile de clasa B – unde compania a vandut in ultimii noua ani 700.000 de SUV-uri de clasa mica. Ford spune ca acest model combina versatilitatea si consumul redus al unei masini de clasa B cu spatiul interior oferit de un SUV.

click aici pentru galerie foto

Compania vrea sa faca din EcoSport un model global care va fi adus peste un an si jumatate pe o piata europeana in care Ford estimeaza ca vanzarile de SUV-uri de clasa mica se vor dubla pana in 2017. Ford are asteptari mari de la segmentul SUV in Europa, estimand ca va vinde un milion de unitati in urmatorii sase ani si ca va  ajunge ca una din zece masini vandute pe continent sa fie un SUV, in 2016.

Pana atunci, EcoSport va intra in 2013 pe pietele din India si China. Modelul va fi disponibil in Europa si cu motorul EcoBoost de 1 litru, prezent pe B-Max si pe alte modele ale marcii.

Ford va aduce la Paris si noua generatie Mondeo, dar si Fiesta facelift.

Compania isi va reduce cu cateva sute de angajati efectivele europene

Ford a confirmat marti ca efectivele sale din Europa vor scadea cu cateva sute de persoane printr-un program de plecari voluntare care va afecta Germania, Marea Britanie si alte centre de operatiuni ale marcii pe continent. Ford incearca sa devina mai eficienta in contextul in care estimeaza pierderi de un miliard de dolari in Europa pentru intreg anul.

Presa germana a dat prima aceasta informatie legata de reducerea efectivelor, iar Ford Europa a confirmat-o, adaugand ca e vorba de cateva sute de angajati din domeniile administrativ si comercial. Reducerile vor fi prin programe de plecari voluntare, spun cei de la Ford, si se vor concretiza pana la final de 2012.

Compania spune ca cele mai multe plecari voluntare vor fi in Germania si Marea Britanie, insa e de asteptat sa se intample si in alte centre europene de operatiuni ale marcii.

Ford nu a facut in ultimul timp concedieri masive in Europa si nici nu a anuntat inchiderea vreunei uzine, insa divizia estimeaza pierderi de un miliard de dolari pentru intreg anul curent, iar in august vanzarile marcii au scazut cu un sever 29%, de trei ori peste media pietei.

Lasa un comentariu