Acasa Curiozitati Papa Benedict a primit o masina electrica de la Renault

Papa Benedict a primit o masina electrica de la Renault

de Vlad Barza

Pope Benedict XVI. Carlos Ghosn si un Renault Kangoo ZE (sursa - Reuters)

Papa Benedict al XVI-lea a primit de la seful Renault, Carlos Ghosn, cheile unui vehicul electric Kangoo ZE care nu va fi pe post de papamobil, ci ii va servi Suveranului Pontif la plimbarile prin gradinile resedintei sale.

Papa Benedict a primit masina intr-o ceremonie la resedinta sa de vara Castel Gandolfo de la Vatican si a facut un scurt drum cu cu ea de la heliport, pana la palatul in care Suveranul locuieste.

Papa Benedict a vorbit de multe ori in discursurile sale de nevoia de a proteja mediul inconjurator, iar Vaticanul a instalat celule fotovoltaice pe cateva din cladiri si sustine financiar proiecte de reimpadurire. Pentru Renault este un castig de imagine sa isi asocieze numele cu Sfantul Scaun, insa nu este nici pe departe singurul producator auto care face acest lucru.

Trebuie precizat ca acest Kangoo ZE nu va fi pe post de papamobil si nici nu va fi blindat fiindca va fi folosit doar in resedinta de vara, nu in public. Noul papamobil va fi furnizat de Mercedes care pregateste un automobil hibrid blindat.

Kangoo Z.E. este fabricat in uzina Maubeuge din Franta si costa de la circa 16.000 de euro daca tinem cont si de subventiile acordate de diverse state pentru cei care-si iau masini 100% electrice.

Autovehiculul are o viteza maxima de 130 km/h si poate parcurge pana la 160-175 km cu bateria complet incarcata. Spatiul de incarcare are un volum de 3,5 metri cubi, iar greutatea incarcaturii suportata este de maximum 650 kilograme.

0-100.ro a publicat in aprilie 2011 un test drive tip prima impresie cu Renault Kangoo Z.E. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu