Acasa Ford Ford a anuntat planurile detaliate pentru Europa. Va aduce doua noi SUV-uri, dar si celebrul Mustang

Ford a anuntat planurile detaliate pentru Europa. Va aduce doua noi SUV-uri, dar si celebrul Mustang

de Vlad Barza

Ford EcoSport (sursa - Ford)

Ford Europa a anuntat planurile detaliate de lansari pentru urmatorii ani, compania urmand sa aduca, pe langa noile generatii Kuga si Mondeo, inca doua noi SUV-uri, dar si legendara masina sport Mustang. Peste 18 luni Ford va lansa SUV-ul compact EcoSport, despre care s-a scris ca ar putea fi produs la Craiova, iar mai tarziu va fi adus pe continent si un SUV mult mai mare cu „radacini” americane: Edge.

Calendarul de lansari incepe cu varianta restilizata a Fiesta, care va fi lansata anul acesta, in timp ce versiunea sportiva ST ajunge in showroom-uri in 2013.

La Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie), Ford va prezenta noua generatie Mondeo, despre care primele detalii si imagini au fost prezentate recent si care ajunge in showroom-urile din Europa la inceput de 2013.

In conditiile in care compania estimeaza ca vanzarile de SUV-uri vor creste cu 34% in Europa in urmatorii cinci ani, calendarul de lansari cuprinde nu doar noua generatie Kuga, pana la finele acestui an, ci si doua SUV-uri noi: EcoSport si Edge.

click aici pentru galeria foto cu Ford EcoSport

De interes pentru Romania este modelul EcoSport, SUV compact despre care s-a scris ca ar putea fi produs si la Craiova. EcoSport va fi reprezentatntul unui segnment extrem de popular in America de Sud unde compania a vandut in ultimii noua ani 700.000 de SUV-uri de clasa mica.

Compania vrea sa faca din EcoSport un model global care va fi adus peste un an si jumatate pe o piata europeana in care Ford estimeaza ca vanzarile de SUV-uri de clasa mica se vor dubla pana in 2017. Compania are asteptari mari de la segmentul SUV in Europa, estimand ca va vinde un milion de unitati in urmatorii sase ani si ca va  ajunge ca una din zece masini vandute pe continent sa fie un SUV, in 2016.

Dupa lansarea EcoSport, Ford va aduce si un SUV de clasa mare foarte popular in SUA, modelul Edge.

Ford a mai anuntat si ca legendara masina sport Mustang va fi adusa in Europa, dupa ce feedback-ul primit dupa prezenta la Festivalul Vitezei de la Goodwood a fost pozitiv. Nu s-a anuntat de cand va fi Mustang disponibil.

Compania a anuntat si noutatile la partea de vehicule comerciale: anul acesta se lanseaza Transit Custom si Tourneo Custom, la anul vine noul Transit Connect, iar in 2014 vine noul van compact Transit Courier. In plus, in 2013 ajunge in piata si inlocuitorul lui Transit.

Ford se arata optimista in ceea ce priveste evolutia pietei auto europene si estimeaza ca vanzarile totale din toate marcile, incluzand si vehiculele comerciale vor creste cu 20% in urmatorii cinci ani, pana la nivelul de 23 milioane unitati, cifra incluzand si Rusia.

Lasa un comentariu