Acasa Industrie Samsung cumpara participatia Bosch la compania mixta care produce baterii pentru masini electrice

Samsung cumpara participatia Bosch la compania mixta care produce baterii pentru masini electrice

de Vlad Barza

(sursa - Bosch)

Samsung SDI Co din Coreea de Sud a anuntat ca va cumpara cele 50% detinute de Bosch in compania mixta SB LiMotive infiintata in vara lui 2008 de cele doua mari grupuri industriale. Samsung va plati in total 95 milioane dolari catre Bosch, iar coreeni vor investi in continuare pe segmentul bateriilor pentru masini electrice.

Samsung va plati 95 milioane dolari pentru achizitia partii detinute de Bosch, iar 38 milioane dolari din intreaga suma se vor duce pentru preluarea filialelor din SUA si Germania ale SB.

SB LiMotive va continua sa fabrice si sa vanda aceleasi categorii de produse din segmentul bateriilor pentru masini electrice si isi va mentine relatiile comerciale stranse cu Bosch, nu doar pe segmentul bateriilor.

Bateriile litiu-ion produse de SB LiMotive pot fi utilizate atat la automobile electrice, cat si pentru a furniza energie motoarelor electrice ce propulseaza ambarcatiuni de mare putere dar si submarine.

Acest joint-venture dintre Samsung si Bosch a fost creat in august 2008 cand cele doua grupuri se obligau sa investeasca in el 500 milioane dolari in decurs de cinci ani. Compania avea 850 de angajati si filiale in Coreea de Sud, SUA si Germania.

Lasa un comentariu