Acasa Chevrolet Chevrolet recheama in Romania peste 6.300 de masini, pentru posibile probleme la pedala de frana

Chevrolet recheama in Romania peste 6.300 de masini, pentru posibile probleme la pedala de frana

de Vlad Barza

Chevrolet Spark 2010 (sursa - Chevrolet)

Chevrolet a anuntat o rechemare de proportii in Romania, actiunea cuprinzand 6.314 de masini din modele precum Spark, Aveo, Captiva si Lacetti, la care exista posibilitatea ca in timpul actionarii pedalei de frana sa fie perceputa o cursa lunga a acesteia sau o posibila senzatie de frana ineficienta. Nu s-au inregistrat incidente legate de posibilul defect.

Chevrolet a detectat ca anumite autovehicule pot acuza, in anumite circumstante, senzatie de pedala de franare elastica, cursa crescuta a pedalei de franare si, in anumite cazuri, performante de franare diminuate. Acestea pot fi cauzate de blocarea unei valve din interiorul modulului ABS, arata un anunt al companiei.

A fost initiata trimiterea de scrisori in legatura cu aceasta campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate, pentru a se prezenta la cel mai apropiat reparator autorizat Chevrolet, in vederea remedierii gratuite a acestei probleme.

Durata interventiei variaza intre una si trei ore, se verifica in prealabil daca autoturismul a fost deja reparat, iar daca nu, se inlocuieste lichidul de frana si, in caz de necesitate, modulul ABS. Actiunea a inceput in data de 20 august 2012 si nu are termen limita.

Rechemarea cuprinde modelele Spark, Aveo, Captiva, Lacetti si Epica produse intre 2007 si 2011. Nu s-au inregistrat incidente legate de posibilul defect.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Audi si Seat.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu