Acasa Foto FOTO: Mazda prezinta noua Mazda6 sedan in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova

FOTO: Mazda prezinta noua Mazda6 sedan in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova

de Vlad Barza

Noua Mazda6 sedan (sursa - Mazda)

Mazda prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Moscova noua Mazda6 sedan, cel mai nou model al constructorului, masina urmand sa fie lansata in Europa si Japonia inainte de finalul acestui an, iar in SUA si pe alte piete la inceputul lui 2013. Pentru marele public european noua Mazda6 va fi dezvaluita la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie).

Producatorul spune ca „design-ul noii Mazda6 prezinta atributele filosofiei Kodo, care face trimitere la surprinderea tensiunii energiei latente, pentru a simula miscarea chiar si atunci cand masina stationeaza”.

click aici pentru galeria foto

Pe partea frontala automobilul integreaza LED-uri, pentru prima data la un automobil Mazda, iar producatorul spune ca dimensiunile masinii asigura uin spatiu interior mai mare decat la generatia precedenta.

Noua Mazda6 are jante de pana la 19 inch, iar pachetul de dotari include un display color cu ecran tactil si centrul de comanda HMI (Human Machine Interface), in cadrul caruia functiile multimedia sunt controlate prin intermediul unui buton rotativ pozitionat intre scaunele din fata.

Noua Mazda6 este primul model care introduce sistemul de franare regenerativa „i-Eloop”, prin utilizarea unui capacitor si cu un rol semnificativ in economia de carburant. Consumul de combustibil este redus si de sistemul „i-stop”, precum si de tehnologia „single-nanotechnology” folosita pentru tratarea noxelor.

Printre sistemele de siguranta activa prezente se numara: controlul fazei lungi (HBC), asistenta la plecare din rampa (HLA), sistemul de semnalizare a franarii bruste (ESS), sistemul de monitorizare a „unghiului mort” (RVM), sistemul de avertizare la depasirea neprevazuta a liniilor de delimitare a sensului de mers (LDWS) precum si asistentul inteligent de oras (SCBS) care franeaza automat la viteze sub 30 de km/h daca sesizeaza un posibil impact.

Versiunea si specificatiile Mazda6 prezentata la Salonul Auto de la Moscova sunt destinate pietei din Rusia. Specificatiile pentru Europa vor fi usor diferite si urmeaza sa fie comunicate ulterior.

Mazda6 se afla la a doua generatie. Prima a fost introdusa pe piata in 2002 si produsa pana in 2008, iar a doua a fost lansata in 2008 si se gaseste pe piata si in prezent.

Anul trecut Mazda a vandut, conform datelor APIA, 499 de masini in tara, din care 114 au fost Mazda6. Printre concurentii modelului se numara Opel Insignia, Ford Mondeo si Peugeot 508.

Lasa un comentariu