Acasa Piata Auto STUDIU: Piata auto europeana va reveni abia in 2020 la nivelul dinaintea crizei

STUDIU: Piata auto europeana va reveni abia in 2020 la nivelul dinaintea crizei

de Vlad Barza

(sursa 0-100.ro)

Vanzarile de masini noi in Europa vor scadea cu aproape 10% in 2013, iar nivelul bun de dinaintea crizei va fi atins abia prin 2020, arata un studiu al casei de consultanta AlixPartners. In Europa se vindeau 17 milioane de masini noi in 2007, insa acum vorbim de circa 14,5 milioane, cele mai mari scaderi procentuale fiind in Grecia si Portugalia.

Compania de consultanta AlixPartners a publicat cea mai noua editie a cercetarii Global Automotive Outlook care releva faptul ca din cauza crizei zonei euro si fiindca somajul va tot creste, vanzarile de masini din Europa de Vest vor avea in continuare de suferit ani buni.

In 2007 s-au vandut in Europa circa 16,8 milioane de automobile si vehicule comerciale usoare, iar anul acesta prognoza indica 14,5 milioane, pentru anul viitor fiind prognozat un declin pana la nivelul de 13,5 milioane automobile noi.

Lucrurile nu vor sta bine nici pe termen mediu, spun consultantii de la AlixPartners fiindca nivelul de 16 milioane de masini va fi atins abia in 2020.

La nivelul UE vanzarile de masini noi au scazut cu 7% in primele sapte luni, iar in tari precum Portugalia si Grecia scaderea a fost dura: peste 40%, in Italia piata s-a dus cu 20% in jos, iar in Franta, cu 14%.

Lasa un comentariu