Acasa Curiozitati Ford dezvolta o fabrica virtuala de masini

Ford dezvolta o fabrica virtuala de masini

de Adrian Niculescu

Linie de asamblare virtuala (sursa - Ford)

Constructorul de masini Ford dezvolta o fabrica virtuala, care va simula intreaga activitate a liniei de asamblare, pentru a imbunatati calitatea si a reduce costurile in unitatile de productie din lumea reala. Simularea computerizata le va permite inginerilor sa colaboreze la creearea de evenimente virtuale si analize 3D interactive. Sistemul virtual va reduce si nevoia de a crea prototipuri fizice de vehicule.

„Am inceput deja sa lucram la proiectul de fabrica virtuala, asa ca nu va mai trebui sa mergem la linia de asamblare reala sa facem teste sau posibile imbunatatiri”, a spus Jose Terrades, inginer simulari in cadrul Ford Spania.

Fabrica virtuala va permite Ford sa examineze si sa optimizeze asamblarea modelelor viitoare la oricare dintre unitatile de productie de pe glob.

Simularea pe calculator a procesului de asamblare permite companiei sa testeze procesul inainte de a investi in resursele necesare pentru o linie de productie din lumea reala.

Ford a devenit primul producator de masini care a folosit simularile pe computer pentru a planifica asamblarea vehiculelor la fabricile din intreaga lume in 1997, potrivit companiei.

Fabrica Ford din Valencia, Spania, este prima unitate de productie care va avea implementat un sistem virtual de productie.

Lasa un comentariu