Acasa Dacia Uzina Dacia din Mioveni a intrat in remont, iar in august productia este oprita. Angajatii au prime de vacanta in valoare totala de circa 3,7 mil. euro

Uzina Dacia din Mioveni a intrat in remont, iar in august productia este oprita. Angajatii au prime de vacanta in valoare totala de circa 3,7 mil. euro

de Adrian Mitrea

Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)

Uzina Dacia de la Mioveni a intrat in remont, timp de o luna, astfel ca in august activitatea de productie este oprita, iar marea parte a angajatilor merg in concediu, fiecare beneficiind de o prima bruta de de vacanta in valoare de 1.276 lei, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii Directiei Comunicare Dacia.

Pentru Dacia lucreaza circa 13.500 oameni, astfel ca suma totala alocata de companie pentru primele de vacanta este de circa 3,7 milioane euro.

August si lunile de vara in general reprezinta in mod traditional prilej de revizie pentru uzinele auto din lume, timp in care majoritatea angajatilor sunt in concediu. Uzina Dacia va iesi din remont la sfarsitul lunii august.

In aceasta perioada lucreaza doar angajatii responsabili de remont si unii furnizori de servicii, precum si departamentul logistic. Timp de o luna se deruleaza verificari de intretinere a utilajelor si liniilor de fabricatie, se fac adaptari sau reparatii ale instalatiilor si infrastructurii, se realizeza lucrari de modernizare sau de pregatire ale unor spatii de productie.

Furnizorii de componente auto din Romania si nu numai profita de perioadele in care uzinele auto nu produc, deruland si ei propriile activitati de remont. Marea majoritate a furnizorilor Dacia au activitatea oprita in august, in timp ce altii lucreaza si in aceasta perioada.

Uzina Dacia de la Mioveni are parte de transformari puternice in acest an, urmand sa ramana cu trei din cele sase modele pe care le produce.

Lasa un comentariu