Acasa Piata Auto Renault isi vede rezultatele financiare din primul semestru din 2012 afectate de criza, insa nu atat de mult ca PSA Peugeot Citroen

Renault isi vede rezultatele financiare din primul semestru din 2012 afectate de criza, insa nu atat de mult ca PSA Peugeot Citroen

de Vlad Barza

Noul Renault Clio (sursa - Reuters)
Noul Renault Clio (sursa - Reuters)

Profitul net al Grupului Renault a scazut cu 39% din cauza rezultatelor mai slabe de pe pietele europene, insa cifra de afaceri a ramas relativ stabila, iar compania sta mult mai bine decat PSA Peugeot Citroen, care a postat pierderi de 800 milioane euro si a anuntat restructurari masive.

Profitul net al Renault a scazut de la 1,25 miliarde euro in prima parte din 2011, la 786 milioane euro in semetrul intai din 2012, iar cifra de afaceri a scazut de la 21,1 miliarde, la 20,9 miliarde euro. Vanzarile au scazut cu 3%, spre 1,33 milioane unitati, semn ca declinul dur din Europa a fost doar partial compensat de rezultatele din alte continente.

Grupul asteapta totusi ca volumul de vehicule pe care le va vinde in 2012 sa fie mai mare decat cel din 2011, cu conditia ca situatia pietei europene sa nu se deterioreze peste asteptari. Grupul va aduce cateva produse noi anul acesta, cum ar fi a patra generatie Clio, o noua generatie de Sandero, plus o extindere listei cu tari in care se vinde Duster.

Ca semn ca lucrurile nu stau pe roze, Renault a revizuit in scadere prognozele privind evolutia intregii pietei auto europene in 2012. Mai exact, se asteapta la o scadere cu 6-7%, fata de 3-4%. Tot cu trei puncte procentuale a fost revizuita si prognoza din Franta, care acum arata un declin de 10-11% pentru tot anul in curs.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments