Acasa Renault Romanca Anica Muntean este noul director al centrului tehnic de incercari Renault de la Titu

Romanca Anica Muntean este noul director al centrului tehnic de incercari Renault de la Titu

de Vlad Barza

Anica Muntean (sursa - Renault)

Din iulie 2012, Centrul Tehnic Titu, singurul centru de incercari auto din Romania, este condus de Anica Muntean, un manager roman cu peste 23 de ani de experienta in inginerie auto. Este al doilea manager local care inlocuieste un francez intr-o pozitie de conducere in cadrul RTR, dupa Sorin Buse, numit Director General RTR in 2010.

Anica Muntean a preluat functia de la Fabrice Jouanny, care a coordonat timp de doi ani constructia centrului de la zero, iar apoi pentru alti doi ani demararea activitatilor de incercare, odata cu instalarea primelor echipe.

Inaugurat in 2010, Centrul Tehnic Titu cuprinde zeci de bancuri de testare si 32 de km de piste destinate incercarii vehiculelor si componentelor. Parte integranta a Renault Technologie Roumanie (RTR), centrul are ca misiune testarea si validarea vehiculelor din gama Entry (M0) a Grupului Renault.

Anica Muntean s-a nascut in 1964 in Turnu Magurele, judetul Teleorman, si a absolvit Institutul Politehnic din Timisoara. Dupa un stagiu de practica, Anica Muntean si-a inceput cariera la Dacia in 1989, ca inginer tehnolog si a participat la numeroase proiecte din inginerie.

Dupa venirea Renault in Romania, Anica a preluat in 2001 conducerea serviciului de metode montaj, iar in 2004 functia de sef departament inginerie montaj. In 2008, a preluat postul de Director Inginerie Vehicul Descentralizata, care coordoneaza activitatea de asistenta tehnica pentru fabricatie la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei directii de inginerie din Romania si singura femeie care conducea un departament de acest tip in Grupul Renault la nivel mondial.

In cadrul acestor directii, Anica a participat la industrializarea noilor vehicule, incepand cu Solenza si continuand cu Logan, Sandero si Duster. Din septembrie 2011, Anica Muntean a fost Director Tehnic al Centrului Tehnic Titu.

Lasa un comentariu