Acasa Citroen PSA Peugeot Citroen a afisat pierderi de peste 800 milioane euro in primul semestru din 2012

PSA Peugeot Citroen a afisat pierderi de peste 800 milioane euro in primul semestru din 2012

de Vlad Barza

Angajatii PSA demonstreaza impotriva inchiderii uzinei Aulnay (sursa - Reuters)

PSA Peugeot Citroen, unul dintre grupurile auto cu mari probleme financiare, a anuntat pierderi nete de 819 milioane euro in prima jumtatate a anului 2012, in special din cauza incetarii activitatilor din Iran,  dar si din cauza crizei europene. Compania are un plan de redresare care ar trebui s-o ajute sa economiseasca 1,5 miliarde euro pana in 2015, o parte din suma venind din inchiderea uzinei din Aulnay, programata pentru 2014.

In prima parte din 2011 PSA afisa profit de peste 800 milioane euro, dar acum s-a intors roata si rezultatele indica pierdere neta de 819 milioane euro, in timp ce vanzarile totale au scazut cu 5%, spre 29,6 miliarde euro. De vina pentru rezultatele slabe este atat criza din Europa, care a dus la prabusirea vanzarilor cu 15-20% pe unele piete, dar si incetarea activitatilor in Iran, din cauza embargoului impus acestei tari.

PSA Peugeot Citroen, care ar putea sa inchida o a doua uzina in afara de cea din Aulnay, spune ca are un plan de redresare ce ar trebui sa-i permita sa economiseasca 1,5 miliarde euro pana in 2015.

Exista trei componente: reducerea efectivelor cu 8.000 de oameni si inchiderea uzinei Aulnay ar trebui sa aduca economii de 600 milioane euro, reducerea bugetului de investitii e gandita sa aduca economii de 550 milioane euro, iar cooperarea cu General Motors ar trebui sa reduca bugetul de cheltuieli cu 350 milioane euro.

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu