Acasa Curiozitati Printul Albert II de Monaco se da cu Prius Plug-In Hybrid

Printul Albert II de Monaco se da cu Prius Plug-In Hybrid

de Adrian Niculescu
Toyota Prius Plug-In Hybrid (sursa - Toyota)
Toyota Prius Plug-In Hybrid (sursa - Toyota)

Toyota a livrat primul exemplar Prius Plug-In Hybrid Printului Albert II de Monaco, care va inlocui modelul anterior aflat in garajul sau. In Monaco statiile de incarcare pentru masini electrice depasesc 400 de unitati. Prius Plug-In Hybrid poate fi alimentat complet in 90 de minute.

Prius Plug-in Hybrid dispune de baterii litiu-ion si are o autonomie in mod electric de 25 km, iar combinat ajunge la 1.200 km.

In februarie 2012 au fost aprobate in Monaco subventii de 5.500 euro pentru vehicule hibride care emit mai putin de 60 g CO2/km, in timp ce masinile electrice pot primi subventii de pana la 9.000 euro. Toyota Prius Plug-in Hybrid emite in medie 49 g CO2/km.

Toyota a inceput sa lucreze la modelul Prius Plug-In Hybrid in 2007. Dupa trei ani, au fost fabricate pentru teste 200 de masini care aveau la baza cea de-a treia generatie Prius.

Producatorul auto japonez spune ca Prius Plug-in Hybrid are un consum mediu mixt de 1,8 litri/100 km conform normelor europene, iar emisiile de CO2 sunt de 49 g/km, jumatate fata de Prius-ul nereincarcabil la priza.

Toyota noteaza ca Prius Plug-In Hybrid ofera „ce este mai bun din ambele lumi”: posibilitatea de a merge exclusiv cu motorul electric in oras, un consum mixt mic, si o autonomie foare buna ce nu poate fi egalata de masinile electrice.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre