Acasa Ford Noul Ford Mondeo va avea centuri de siguranta cu airbag

Noul Ford Mondeo va avea centuri de siguranta cu airbag

de Adrian Mitrea

Centura de Siguranta cu Airbag (sursa - Ford)

A cincea generatie Ford Mondeo, care va fi lansata in Europa in 2013, va beneficia de centuri de siguranta cu airbag pentru locurile din spate, urmand sa devina primul automobil din Europa care inglobeaza o astfel de tehnologie, a anuntat producatorul auto american.

Potrivit Ford, centura de siguranta cu airbag devine de cinci ori mai lata in cazul unui impact, astfel ca va proteja mai bine capul, pieptul si gatul pasagerilor, zona de contact dintre corpul victimei si centura fiind mai mare. Principalii beneficiari de pe urma noii tehnologii vor fi persoanele in varsta si copiii, care sunt mai fragili in caz de accident.

Incepand cu a cincea generatie Mondeo, acest model va fi unul global. In SUA masina este comercializata sub numele Fusion, dar design-ul este identic cu al Mondeo pentru Europa. Pana la aceasta generatie Mondeo si Fusion erau masini complet diferite. Noua limuzina medie de la Ford este puternic inspirata din conceptul Evos care a fost prezentat in septembrie 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt.

click aici pentru galeria foto cu Fusion/Mondeo

Cercetarile companiei Ford au aratat ca noile centuri de siguranta sunt mai prietenoase cu utilizatorul, pentru ca sunt mai moi. Aceasta poate fi o premisa spre un grad mai ridicat de purtare a centurii pe locurile din spate.

In SUA, centura de siguranta cu airbag a fost montata in premiera in 2010 pe modelul Ford Explorer, ca dotare optionala, iar circa 40% dintre clientii care au cumparat acest automobil au ales si noul tip de centuri spate. Ca si in cazul airbag-urilor conventionale, centurile de siguranta cu airbag se declanseaza complet in 40 milisecunde, cand senzorii de impact detecteaza un accident.

Centura de siguranta cu airbag a fost prezentata de Ford sub forma de concept acum mai bine de zece ani, la Salonul Auto de la Detroit din 2001.

Ford Fusion/Mondeo 2013 (sursa - Ford)

Lasa un comentariu