Acasa Curiozitati Skoda a construit o copie a Stonehenge, facuta din masini uzate, pentru lansarea Citigo in Marea Britanie

Skoda a construit o copie a Stonehenge, facuta din masini uzate, pentru lansarea Citigo in Marea Britanie

de Vlad Barza

Stonehenge in viziunea Skoda (sursa - Skoda)

Skoda a instalat in Londra, Marea Britanie, o replica a celebrului ansamblu preistoric Stonehenge, realizata din 18 masini vechi care au parcurs in total peste doua milioane de kilometri. Aceasta opera de arta moderna facuta din masini uzate va face turul Regatului Unit si este o miscare de marketing care insoteste lansarea modelului Citigo, mezinul gamei Skoda.

Opera, numita Citihenge, cantareste 30 tone si a fost ridicata in mai putin de 12 ore. Pe 19 si 20 iunie este expusa in Londra, urmand sa fie demontata pentru a fi prezentata si in alte parti ale Regatului, inclusiv la Festivalul Vitezei de la Goodwood. (Goodwood Festival of Speed, 28 iunie-1 iulie).

Stonehenge-ul din masini a fost realizat de sculptorul Tommy Gun, care a lucrat trei luni la design-ul ansamblului. Structura are peste cinci metri inaltime si se vrea a fi unul dintre cele mai ingenioase exemple de arta moderna.

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute monumente preistorice din lume, misterioasele cercuri megalitice fiind ridicate undeva intre 3.000 si 2.000 iHr.

Lasa un comentariu