Acasa Piata Auto Ministrul mediului: Taxa auto este in analiza. Mesajul dat este ca trebuie sa tinem cont ca sase milioane de oameni sunt in pragul saraciei

Ministrul mediului: Taxa auto este in analiza. Mesajul dat este ca trebuie sa tinem cont ca sase milioane de oameni sunt in pragul saraciei

de Vlad Barza

(sursa - HotNews)
(sursa - HotNews)

Deloc surprinzator, la doar cateva luni de la ultimele modificari aplicate taxei auto, altele se prefigureaza  Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, luni, ca taxa de poluare este in analiza, dar mesajul sau catre grupul tehnic a fost ca trebuie sa se tina cont de faptul ca in Romania sunt sase milioane de oameni in pragul saraciei si trebuie sa fie sprijiniti, informeaza MEDIAFAX. Ea spune ca taxa va fi in acord cu normele europene insa „le vom adapta specificului nostru.”

Rovana Plumb a precizat ca a avut trei intalniri de lucru privind taxa. Ministrul a precizat ca din grupul de lucru fac parte reprezentanti din Ministerul Economiei, Ministerul de Finante, Ministerul Transporturilor, Registrul Auto Roman si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

„Deocamdata doar analizam, dar mesajul dat colegilor din grupul tehnic este ca trebuie sa se tina cont ca in Romania sunt sase milioane de oameni care sunt in pragul saraciei si trebuie sa venim in sprijinul lor”, a spus ministrul mediului.

Rovana Plumb a explicat ca in cazul taxei auto se va tine cont de normele europene.

„Vom merge pe o varianta care este in acord cu normele europene. Nu trebuie sa inventam noi apa calda. Vom tine cont de normele europene si le vom adapta specificului nostru”, a precizat ministrul mediului.

Incepand din acest an, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost redusa cu pana la 25%.

In acelasi timp, in luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului viitor, urmand ca persoanele care au platit deja aceasta taxa sa primeasca banii inapoi.

In ordonanta de suspendare a taxei auto de prima vanzare se arata ca, prin aceasta masura, bugetul Fondului pentru mediu a fost privat de 336 milioane lei, reprezentand veniturile care ar fi fost obtinute prin impunerea la plata a tuturor autovehiculelor inmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate. O alta pierdere de venituri, estimata la 240 milioane lei, era indicata din reducerea valorii taxei auto cu pana la 25%.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre