Acasa General Motors Uzina Opel din Bochum isi vede tot mai bine drumul pavat catre inchidere, in 2016

Uzina Opel din Bochum isi vede tot mai bine drumul pavat catre inchidere, in 2016

de Adrian Niculescu

In uzina Opel din Bochum (sursa - Opel)

General Motors (GM) pierde bani cu uzina Opel din Bochum, Germania, si se gandeste sa o inchida de indata ce productia masinii de familie Zafira Tourer va lua sfarsit, in 2016, scrie Automotive News. GM poarta in acest moment discutii cu liderii sindicali pentru a ajunge la o acord rezonabil pentru ambele parti.

Pentru inchiderea uzinei din Bochum au fost vehiculate date precum 2014 si 2015. Acum Opel negociaza cu sindicatele pentru a preveni pierderea de locuri de munca pana la finalul lui 2016 si cere intarzierea maririlor de salariu planificate pentru 2012. Opel are 3.300 angajati la Bochum.

Vantul incertitudinilor s-a abatut si asupra uzinelor Opel din Russelsheim (Germania) si Ellesmere Port (Marea Britanie). Managementul Opel va prezenta un plan detaliat al viitorului marcii pana pe 28 iunie.

In primele patru luni, vanzarile europene Opel si Vauxhall au scazut cu 16% la 294.998 masini, potrivit ACEA. Cota de piata Opel/Vauxhall pe piata europeana a coborat la 6,6% anul acesta, de la 7,3% in primele patru luni din 2011. Afacerile GM din Europa au inregistrat pierderi in primul trimestru de 300 milioane dolari.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu