Acasa Tesla Motors VIDEO: Prima limuzina sport electrica Tesla Model S a fost livrata. Clientul, membru in Consiliul de Administratie al companiei

VIDEO: Prima limuzina sport electrica Tesla Model S a fost livrata. Clientul, membru in Consiliul de Administratie al companiei

de Adrian Mitrea

Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)
Tesla Model S (sursa - Tesla Motors)

Producatorul american de automobile sport electrice a livrat primul exemplar Model S, clientul fiind Steve Jurvetson, membru in Consiliul de Administratie al companiei. Prezentata public pentru prima data in 2009, limuzina sport electrica Tesla Model S are dimensiunile unui BMW Seria 5 si versiunea de top poate parcurge aproape 500 km cu un plin de baterie.

Masina are cinci locuri pentru adulti si doua pentru copii (deci 7 locuri in total), iar spatiile de depozitare sunt aproape duble ca volum, in comparatie cu o limuzina ca BMW Seria 5, Audi A6 sau Mercedes-Benz Clasa E. Masina este disponibila in trei versiuni de autonomie: 260 km, 370 km si 480 km, preturile pornind de la 50.000 dolari in SUA, incluzand si cei 7.500 dolari oferiti de autoritati cumparatorilor de masini electrice. Versiunea cu 480 km autonomie va costa circa 80.000 dolari. Aceasta varianta de top poate atinge 100 km/h in circa 5 secunde.

click aici pentru galeria foto

La o statie speciala de incarcare bateria se poate incarca 100% intr-o ora, insa exista si posibilitatea ca pachetul de baterii sa fie scos intr-un minut, in eventualitatea in care statiile unde bateriile pot fi inlocuite cu altele incarcate vor deveni extrem de raspandite.

Elon Musk, seful Tesla Motors, spune ca Model S nu se vrea a fi doar cea mai buna masina electrica, ci cel mai bun automobil de pe piata datorita aerodinamicii, a finisajelor si interiorului. Pe bord exista un touch screen de 17 inch de pe care se poate face web browsing si se pot utiliza aplicatii din Android Market sau App Store.

Masina a fost lansata oficial in SUA, iar in 2013 este asteptata si in Europa – an in care productia ar urma sa atinga un volum de 20.000 unitati. Urmatorul pas in expansiunea Tesla Motors este SUV-ul electric Model X, care va intra in productie in 2013 si va avea la baza arhitectura lui Model S. Uzina Tesla Motors din California are o capacitate de 450.000 unitati/an, ceea ce inseamna ca Tesla va putea produce volume semnificative, cu conditia sa existe cerere.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre