Acasa Opel Asa arata noul Opel Astra sedan, a patra versiune de caroserie in familia de modele Astra

Asa arata noul Opel Astra sedan, a patra versiune de caroserie in familia de modele Astra

de Adrian Mitrea

Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)
Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)

Opel isi extinde gama de autovehicule Astra cu o varianta sedan, care pastreaza liniile generale de design si tehnologiile celorlalte versiuni de caroserie existente: hatchback cu cinci usi, GTC (3 usi) si SportsTourer. Noul Astra sedan ajunge in Romania in al treilea trimestru din acest an, potrivit Opel Romania.

Noul model Astra reprezinta o alternativa mai accesibila pentru clientii care ar opta, in mod normal, pentru acelasi tip de autovehicul din clasa medie (Insignia – n.r.).

Vechea generatie Astra sedan ramane in continuare la vanzare sub eticheta Classic III.

Pentru Astra sedan sunt disponibile sapte variante de motorizare, dintre care patru pe benzina (cu puteri de la 74 kW/100 CP pana la 132 kW/180 CP), dintre care trei pot fi combinate cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza. Trei propulsoare sunt turbo diesel (cu puteri de la 70 kW/95 CP pana la 96 kW/130 CP).

La inceputul anului viitor, pe langa aceasta gama larga de motorizari, noul model Astra cu patru usi va beneficia de pe urma lansarii celei de a patra generatii a motorului Opel pe benzina cu patru cilindri SIDI ECOTEC, cu o cilindree de 1,6 litri, supraalimentare si injectie directa de benzina.

Noul Opel Astra sedan are 4.658 mm lungime, 1.814 mm latime si 1.476 mm inaltime. Ampatamentul masoara 2.685 mm. Portbagajul are un volum de 460 litri, cu 90 litri mai mult decat modelul cu cinci usi. Prin rabatarea fractionata a scaunelor din spate in raport de 60:40, volumul portbagajului poate fi sporit pana la maximum 1.010 litri.

Opel spune ca masina are un potential de vanzare ridicat si in pietele vest europene, unde poate reprezenta o alternativa la sedanuri mai mari, cat si in Europa Centrala si de Est. Rusia si Turcia sunt doua piete foarte importante pentru sedanuri, spune Opel. Peste 60% din toate autovehiculele sedan vandute in Europa sunt comercializate in Rusia. De asemenea, Rusia este a treia cea mai mare piata europeana pentru modelul Astra. Asadar, Opel a decis sa sarbatoreasca premiera mondiala a noului membru al familiei de modele Astra la Salonul Auto de la Moscova (29 august-9 septembrie).

comenteaza si pe gmclub

Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)
Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)

Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)
Opel Astra sedan 2012 (sursa - Opel)

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre