Acasa Toyota Toyota Auris in Europa, Corolla in alte piete

Toyota Auris in Europa, Corolla in alte piete

de Adrian Mitrea

Toyota Auris HSD (sursa - 0-100.ro)

Toyota a anuntat ca pastreaza numele Auris pentru automobilul sau de clasa compacta cu cinci usi comercializat in Europa, in timp ce in alte piete, inclusiv SUA, masina se va numi Corolla. Pe internet au inceput deja sa circule ipoteze de design cu noua generatie Auris/Corolla, desi va trece aproape un an pana cand masina se va regasi in showroom-uri.

„In viitor modelul va continua sa se numeasca Auris in Europa. Suntem multumiti de notorietatea de care se bucura masina sub acest nume”, a declarat un purtator de cuvant al Toyota pentru Automobilwoche.

Auris, produsa in Marea Britanie, a inlocuit modelul Corolla in Europa in anul 2007.

Toyota va prezenta in toamna un concept al noului Auris la Salonul Auto de la Paris, iar masina in forma de productie va debuta in 2013, la Salonul Auto de la Geneva (martie), scrie Automotive News.

Auris a fost creat pentru a rivaliza cu modele precum Volkswagen Golf, liderul segmentului, Opel Astra si Ford Focus. In perioada ianuarie-aprilie au fost comercializate 27.722 Auris in Europa (-27%). Spre comparatie, Volkswagen a livrat 161.753 exemplare Golf in aceeasi perioada, potrivit datelor JATO Dynamics.

In 2011 au fost comercializate 95.265 Auris in Europa (+0,5% fata de 2010), potrivit JATO Dynamics, iar livrarile Corolla sedan s-au cifrat la 26.641 unitati anul trecut (-15,6%). Cel mai bine vandut model Toyota in Europa este Yaris (la nivel de 2011), cu 141.327 unitati (-13%).

0-100.ro a publicat in noiembrie 2010 un test drive cu Toyota Auris HSD. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Ipoteza Toyota Auris 2013 (sursa - automotor.hu)

Lasa un comentariu