Acasa Curiozitati Cel mai mic model Dacia in viziunea francezilor de la L’argus: Se va numi Towny si va costa de la 5.000 euro

Cel mai mic model Dacia in viziunea francezilor de la L’argus: Se va numi Towny si va costa de la 5.000 euro

de Adrian Mitrea

Dacia Towny imaginata de L'argus (sursa - largus.fr)

Dacia va lansa in 2014 un model mai mic decat Sandero, cu design inspirat de Lodgy, care se va numi Towny si va costa de la 5.000 euro in sus, scrie publicatia franceza L’argus, care a publicat si doua imagini generate pe calculator care infatiseaza presupusul design al Dacia Towny.

Francezii de la L’argus scriu ca masina va avea sub 4 metri lungime si va concura cu modele precum Volkswagen up!, Skoda Citigo si Seat Mii. Dacia Towny ar rivaliza cu versiunile cu patru usi ale acestor masini din Grupul Volkswagen, in timp ce Renault Twingo va fi cu 3.000 euro mai scump si se va bate cu masini de clasa A cu trei usi.

In ianuarie 2012 revista franceza Auto Plus publica de asemenea imagini generate pe calculator cu viitorul model Dacia de intrare in gama, al carui nume ar fi Dacia City.

Au trecut mai bine de doi ani de cand Constantin Stroe, vicepresedinte al Automobile Dacia, a declarat ca ideea unei masini mai mici decat Sandero este luata in calcul pentru gama Dacia, iar la sfarsit de 2011 presa germana a readus in dezbatere aceasta tema. Planurile au fost reconfirmate, fara alte detalii, de catre directorul gamei Entry a Renault, Eric Pasquier.

„Exista un plan de a avea un vehicul entry. Asta e”, a declarat Pasquier in fata catorva jurnalisti din Romania, la Val Thorens, in Franta, unde Dacia Lodgy Glace si-a facut debutul in Trofeul Andros, pe 3 si 4 decembrie.

Dacia Towny imaginata de L'argus (sursa - largus.fr)

Lasa un comentariu