Acasa Opel Opel lanseaza trei motoare complet noi, diesel si pe benzina, in urmatoarele 12 luni. Primul pe lista este de 1,6 litri si are 200 CP

Opel lanseaza trei motoare complet noi, diesel si pe benzina, in urmatoarele 12 luni. Primul pe lista este de 1,6 litri si are 200 CP

de Adrian Mitrea

Motor 1.6 litri SIDI ECOTEC (sursa - Opel)

Opel, parte a Grupului General Motors, va lansa trei motoare complet noi in urmatoarele 12 luni, diesel si pe benzina, primul pe lista fiind unul de 1,6 litri pe benzina, turbo, ce dezvolta maximum 200 Cai Putere (CP) si un cuplu de 300 Newton-metru (Nm). Motorul poarta indicativele SIDI ECOTEC.

Acest nou motor beneficiaza de injectie directa si are mari sanse sa fie mai economic decat actualul propulsor de 1,6 litri turbo pe benzina, fara injectie directa, care livreaza de 180 CP. Productia noului motor turbo pe benzina va demara in Ungaria, la Szentgotthardt, spre sfarsitul anului 2012.

Opel spune ca cele trei noi motoare vor avea emisii mai mici, vor consuma mai putin si vor fi mai distractiv de condus.

Noul motor de 1,6 litri ECOTEC va mai avea si alte versiuni de putere in afara de cea anuntata initial, de 200 CP, si se va regasi pe cateva modele ale marcii Opel, potrivit constructorului auto german.

Pe langa noile motoare, Opel va beneficia si de transmisii noi, dupa cum a declarat, intr-un interviu acordat 0-100.ro, Oliver Rullkoter – strateg al gamei Opel.

Primul motor pe benzina cu injectie directa al Opel a fost de 2,2 litri, aspirat (fara turbo), si livra 155 CP. El a fost montat pe masinile Signum, Vectra si Zafira, din 2003 incoace. Urmatorul motor cu injectie directa lansat a fost cel de 2 litri care echipeaza Insignia si livreaza 220-250 CP (in functie de piata). Cea mai puternica varianta a acestui propulsor de 2 litri va fi lansata in vara, pe Astra OPC (280 CP).

General Motors a anuntat in octombrie 2011 planurile pentru a lansa noi motorizari turbo, cu injectie directa. Este asteptata si lansarea unor motorizari cu capacitati cilindrice mai mici de 1,6 litri, mergand pana la 1 litru.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu