Acasa Piata Auto Volkswagen planuieste doua SUV-uri mai mici decat Tiguan, scrie presa germana

Volkswagen planuieste doua SUV-uri mai mici decat Tiguan, scrie presa germana

de Vlad Barza

Volkswagen Buggy Up! Concept (sursa - Volkswagen)

Volkswagen intentioneaza sa scoata pe piata doua SUV-uri mai mici decat Tiguan, unul bazat pe Up! si altul pe Polo, in contextul in care vanzarile de SUV-uri subcompacte merg foarte bine in Europa si au capacitatea de a se dubla in cativa ani, scrie ziarul german Handelsblatt. Volkswagen nu a confirmat informatia, insa un reprezentant al companiei spune ca SUV-urile sunt foarte interesante si sistemul modular de fabricatie permite grupului sa realizeze multe produse derivate.

Handelsblatt scrie ca e absolut sigur faptul ca Volkswagen va lansa un SUV subcompact dar si unul mai mic derivat din mezinul gamei: Up!, produs in Slovacia.

Volkswagen avusese de gand sa construiasca un SUV subcompact numit Rockton bazat pe Suzuki SX4, scria presa, insa totul a picat dupa ce grave neintelegeri au pus punct aliantei germano-japoneze.

In legatura cu cele doua SUV-uri mici, reprezentantii VW au spus ca nu s-a luat o decizie. insa au subliniat ca acest segment este extrem de interesant, sistemul modular de fabricatie permitand grupului sa realizeze multe produse derivate.

Albrecht Reimold, seful uzinei Volkswagen Slovacia unde este construit Up!, a spus pentru Handelsblatt ca familia Up! va fi extinsa cu noi versiuni, insa nu a confirmat varianta SUV, multumindu-se sa spuna ca este un segment ce merita luat in seama.

Grupul german a prezentat diverse concepte de SUV la marile saloane auto, un exemplu fiind micul Buggy Up!. Handelsblatt estimeaza ca un Up! SUV ar costa de la mai putin de 20.000 de euro.

In 2011 s-au vandut in Europa peste 200.000 de SUV-uri si crossovere subcompacte, iar estimarile companiei de analiza IHS Automotive  arata ca vanzarile sectorului vor ajunge la 500.000 de unitati in 2018.

Lasa un comentariu