Acasa Ford Francezii de la Faurecia cumpara o fabrica de componente auto a Ford din statul Michigan

Francezii de la Faurecia cumpara o fabrica de componente auto a Ford din statul Michigan

de Vlad Barza

Intr-o uzna Faurecia (sursa - Faurecia)

Francezii de la Faurecia care produc componente auto si in Romania au ajuns la o intelegere cu Ford pentru a cumpara o veche uzina auto ce produce componente de interior in statul american Michigan. La uzina din oraselul Saline lucreaza 2.100 de oameni si prin tranzactie se garanteaza ca niciunul nu va ramane pe drumuri, Faurecia promitand ca va mai crea 500 de locuri de munca.

Uzina pe care Faurecia o cumpara este parte a diviziei Automotive Components Holdings creata in 2005 de Ford pentru a vinde sau inchide 23 de uzine ale producatorului de componente Visteon care a avut greutati financiare foarte mari si s-a restructurat dur. Divizia Automotive Components Holdings avea in portofoliu 23 foste fabrici ale Visteon in 2005, iar acum, dupa afacerea cu Faurecia, mai detine doar doua.

Unitatea care produce componente auto de interior are 2.100 de angajati: 1.100 dintre ei vor lucra in Saline pentru Faurecia, altii vor lucra la o alta companie mixta in care a intrat Faurecia in Detroit, iar altii vor avea dreptul sa se transfere la alte uzine Ford. In plus, francezii de la Faurecia promit ca vor crea 500 de noi locuri de munca. E de asteptat ca tranzactia sa fie parafata pana la 1 iulie.

La uzina din Saline se produc panouri de usi, console centrale si alte instrumente de bord utilizate la 12 modele pe care Ford le face in America de Nord.

Faurecia este al saselea cel mai mare producator mondial de componente auto si detine uzine si in tara noastra. Grupul are 270 de unitati in 33 de tari.

Lasa un comentariu