Acasa Piata Auto ASLO: Piata de leasing operational auto a crescut cu 24% in primul trimestru din 2012, iar pentru tot anul este asteptata o crestere de 20%

ASLO: Piata de leasing operational auto a crescut cu 24% in primul trimestru din 2012, iar pentru tot anul este asteptata o crestere de 20%

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Piata de leasing operational pentru autovehicule a crescut in primul trimestru al anului 2012 cu 24% fata de perioada similara a anului anterior, la 2.261 unitati, iar pentru intregul an este asteptata o crestere de 20%, la circa 44.000 autovehicule, a anuntat Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) din Romania.

Cele 2.261 autovehicule inmatriculate prin leasing operational in primul trimestru din 2012 reprezinta mai mult de 16% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.

„Cresterea de la 12%, la finele lui 2011, la 16% a cotei de masini livrate in leasing operational din total inmatriculari, reprezinta o confirmare a faptului ca tot mai multe firme au apelat la aceasta forma de utilizare a autovehiculelor. Argumentul il reprezinta reducerea cheltuielilor cu administrarea parcurilor auto, pe langa o bugetare fixa pe termen lung si eliminarea unor riscuri care nu tin de core-business-ul lor”, a declarat presedintele ASLO, Bogdan Apahidean, intr-un comunicat de presa.

Conform datelor centralizate de ASLO, in acest moment, in topul primelor cinci companii membre intra:

  • ALD Automotive, cu 16,8% cota de piata si o flota de 6.781 unitati
  • Porsche Mobility, cu 16,5% cota de piata si 6.670 autovehicule
  • LeasePlan Romania, cu 16,4% cota de piata si o flota de 6.600 de unitati
  • Arval Service Lease Romania, cu 11,3% cota de piata si 4.545 unitati
  • RCI Finantare, cu o cota de piata de 7,8% si 3.141 autovehicule

„Pentru 2012, estimarea de crestere a pietei de leasing operational s-a modificat in sens crescator, la minim 20%, insemnand o valoare totala de peste 44.000 unitati”, potrivit ASLO.

Desi in scadere fata de anul trecut, full service leasing (finantare si management de flote) a fost in continuare dominant in structura serviciilor solicitate, in primul trimestru din 2012, in randul companiilor membre ASLO, reprezentand 67,7% din portofoliu. Urmeaza serviciile de management de flote, cu 23,8% (in usoara crestere) si de cele de leasing operational (exclusiv finantare), cu 8,5%, in usoara scadere fata de situatia inregistrata la sfarsitul anului 2011.

Cu ocazia adunarii generale a asociatiei din data de 24 aprilie, a fost reales pentru inca un an consiliul director al asociatiei alcatuit din Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania, in calitate de presedinte si vicepresedintii Christian Busch, director general Arval Service Lease Romania, si Daniel Ivan, director general Fleet Management Services.

In acelasi timp, compania Premium Leasing a devenit membru deplin al Asociatiei, ASLO numarand in prezent 12 membri cu drepturi depline si patru membri asociati.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO sunt principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, DiRENT Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Alexandros Long Term Rental, BT Finop Leasing, Hertz Lease, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management, Premium Leasing, iar cei patru membri asociati sunt: Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, EurotaxGlass’s Romania si SGS Romania. Asociatia este deschisa tuturor companiilor de profil interesate.

Lasa un comentariu