Acasa Mercedes-Benz Mercedes va prezenta in septembrie utilitara Citan, primul model realizat in colaborare cu Renault-Nissan

Mercedes va prezenta in septembrie utilitara Citan, primul model realizat in colaborare cu Renault-Nissan

de Vlad Barza

Mercedes-Benz Citan (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes a prezentat detalii despre van-ul Citan, model care va fi prezentat in septembrie in Germania si este primul realizat in colaborare cu alianta Renault-Nissan ca parte a unei intelegeri semnate in 2010. Citan ar trebui sa coste de la sub 20.000 de euro, va fi disponibil in trei versiuni cu lungimi diferite si va avea motoare cu puteri intre 75 si 114 Cai Putere (CP).

Citan, a carui denumire vine din cobinarea cuvintelor „city” si „titan”, este un vehicul utilitar de oras care isi va face debutul mondial la IAA Commercial Vehicle Show, salon dedicat vehiculelor comerciale care se va tine la Hanovra in septembrie

Citan va fi disponibil in trei versiuni diferite ca lungime: Compact, Long, Extra-long, diferentele dintre ele fiind semnficative (lungimi de 3.94 m, 4.32 m respectiv 4.71 m).

Grupul Daimler spera ca, pe fondul cresterii interesului pentru asa-numitele „van-uri de oras” faptul ca Citan vine cu variante diferite de lungime va face din acest model unul cautat pe o piata a vehiculelor comerciale unde se vand anual 700.000 de modele din toate marcile pe continent.

Citan, model care foloseste platforma Renault Kangoo, insa al carui design va fi unul caracteristic de Mercedes, urmeaza a fi disponibil cu trei motoare turbo-diesel cu puteri intre 75 si 110 CP si unul pe benzina, de 114 CP.

Daimler si Renault-Nissan au semnat in 2010 parteneriatul strategic prin care se angajau sa colaboreze in segmente precum vehicule comerciale, masini de clasa mica si noi trenuri de rulare. Mercedes are in gama trei vehicule comerciale: Vito, Sprinter si Vario.

Mercedes-Benz Citan, la interior (sursa - Mercedes)

Lasa un comentariu