Acasa Toyota Toyota a inceput sa produca in Franta cel mai mic automobil hibrid al sau, Yaris Hybrid

Toyota a inceput sa produca in Franta cel mai mic automobil hibrid al sau, Yaris Hybrid

de Radu Preda

Toyota Yaris HSD (sursa - Toyota)

Toyota a demarat marti, 10 aprilie, productia celui mai mic automobil hibrid din gama sa, denumit Yaris Hybrid, despre care producatorul auto japonez spune ca va fi cel mai accesibil automobil cu propulsie hibrida de pe piata. Yaris Hybrid este bazat pe noua generatie Yaris si este produs in Franta.

Astfel, Yaris Hybrid devine al treilea automobil hibrid Toyota disponibil pe piata europeana, dupa Auris HSD si Prius. Pentru a produce Yaris Hybrid Toyota a investit 25 milioane euro in uzina sa din Franta, aceasta suma adaugandu-se celei de 100 milioane euro investita anterior pentru a produce noul Yaris.

In cazul modelelor Prius si Auris HSD sistemul de propulsie este format dintr-un motor pe benzina de 1,8 litri (99 Cai Putere) si unul electric de 82 CP, puterea maxima combinata fiind de 136 CP.

Sistemul HSD (Hybrid Synergy Drive) a fost redus pentru Yaris Hybrid. Astfel, masina dezvolta un maxim de 74kW/100 CP. Yaris Hybrid dispune de un nou motor pe benzina, de 1,5 litri, de un motor electric mai compact, invertor si baterii mai compacte. Astfel ansamblul este cu 20% mai usor decat in cazul Auris HSD. Volumul ocupat de componentele propulsiei hibride este destul de redus, astfel ca Yaris ofera acelasi spatiu pentru pasageri si portbagaj ca variantele cu motoare diesel sau pe benzina. Fata de acestea, Yaris Hybrid are faruri, stopuri si instrumente de bord usor diferite, pentru a sublinia latura eco. Yaris Hybrid consuma in medie 3,1 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi si emite 79 grame CO2/km, potrivit fabricantului.

In dotarea standard intra aerul conditionat si transmisia cu variatie continua e-CVT.

Toyota Yaris Hybrid va fi disponibila din vara in anumite piete, iar pana la sfarsit de 2012 este asteptata si in Romania. Preturile nu au fost anuntate, insa probabil vor trece de 20.000 euro cu TVA.

Toyota a vandut in Europa 400.000 masini hibride.

Toyota Yaris Hybrid (sursa - Toyota)

Interior Toyota Yaris Hybrid (sursa - Toyota)

Toyota Yaris Hybrid (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu