Acasa Fisker Automotive FOTO: Fisker prezinta conceptul Atlantic. Aceeasi Marie cu alta palarie

FOTO: Fisker prezinta conceptul Atlantic. Aceeasi Marie cu alta palarie

de Adrian Mitrea

Fisker Atlantic Prototype (sursa - Fisker Automotive)
Fisker Atlantic Prototype (sursa - Fisker Automotive)

Fisker Automotive, mic producator american de masini sport hibride, prezinta conceptul Atlantic, acesta fiind de fapt o versiune ceva mai evoluata a modelului Karma, automobil ce costa circa 60.000 euro. Pentru a distinge intre cele doua masini e nevoie de un ochi foarte atent.

Fara sa dea detalii prea multe despre Atlantic, Fisker Automotive spune ca spera sa ajunga cu acest model la inimile celor care n-ar fi luat in calcul o masini hibrida, electrificata, atunci cand isi vor schimba autoturismul.

click aici pentru galeria foto

La fel ca si Karma, Atlantic poate rula exclusiv electric, dar utilizatorul poate scapa de teama unei autonomii reduse pentru ca exista sub capota un generator pe benzina care garanteaza parcurgerea unor distante foarte mari. Daca modelul Karma are patru portiere clar delimitate, Atlantic mizeaza mai mult pe ideea de coupe cu patru usi, avand manerele portierelor ascunse, in stilul Alfa Romeo si Seat.

Specificatii exacte si cifre nu au fost anuntate de producator, dar acesta noteaza ca Atlantic are dimensiunile unui Audi A5.

Cei de la Fisker Automotive au anuntat in ultimii ani ca, pe langa sedanul-coupe Karma, vor sa mai lanseze si un coupe (probabil acest Atlantic – n.r.), un SUV, dar si masini mai mici si accesibile.

Fisker Automotive este un constructor auto privat, infiintata in anul 2007, cu sediul central in Irvine, California, Statele Unite ale Americii (SUA). Numele fondatorului, Henrik Fisker, designer de meserie, este legat de modele precum Aston Martin DB9 si BMW Z8.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre