Acasa Curiozitati VIDEO: Google a pus un orb la volanul masinii care se conduce singura

VIDEO: Google a pus un orb la volanul masinii care se conduce singura

de Vlad Barza

Masina Toyota Prius a Google (sursa - cs.cmu.edu)

Google vrea sa demonstreze ca masina capabila sa se conduca singura este si sigura si a pus un orb la volanul vehiculului care apoi strabate un mic orasel din California. Google a inceput in 2010 experimentele cu o Toyota Prius dotata cu senzori si camere ce ii permit sa se descurce in trafic fara interventia soferului si acum a postat aceasta demonstratie video cu ocazia incheierii a 200.000 de mile de teste cu masinile controlate de computer.

Un nevazator sta la volanul masinii care apoi parcurge o ruta prestabilita printr-un mic oras din California, oprind automat la fast-food si la spalatorie. Google spune ca e un simplu experiment care vrea sa dovedeasca faptul ca aceste masini sunt avansate si cu adevarat promitatoare.

In august 2011 masina capabila sa ruleze singura a fost implicata intr-un incident. Prius-ul a intrat in spatele unui alt autoturism, incidentul a fost recunoscut de Google, dar compania sustine ca de vina nu a fost tehnologia, ci soferul, pentru ca in acel moment acesta conducea.

Google face aceste teste mai mult pentru imagine, compania nu a dat de inteles ca se va implica in vreun fel in comercializarea unor masini autonome sau in vanzarea de aparatura pentru ele, mai ales ca aceste vehicule sunt abia la inceput, nu au fost testate suficient si costa o avere.

Totusi, in SUA pana si autoritatile incep sa ia in serios masinile autonome si stabilesc ce reguli trebuie sa indeplineasca pentru a putea circula. Mai multe despre viitorul acestor masini si testele care se fac puteti citi aici.

Lasa un comentariu