Acasa Industrie Studiu: Adolescentele folosesc la volan telefoanele de doua ori mai mult decat baietii

Studiu: Adolescentele folosesc la volan telefoanele de doua ori mai mult decat baietii

de Radu Preda
(sursa - aaafoundation.org)
(sursa - aaafoundation.org)

Adolescentele folosesc de doua ori mai mult decat baietii telefoanele mobile si alte dispozitive electronice in timp ce conduc, reiese dintr-un studiu al Fundatiei americane pentru Siguranta Traficului AAA, care a analizat mii de clipuri din masinile tinerilor. Fetele au cu 10% mai multe sanse sa isi piarda atentia in timp ce conduc, cu 50% mai multe sanse sa caute un obiect prin masina si cu 25% mai multe sanse sa manance in timp ce conduc, mai arata studiul care analizeaza actiunile care distrag in mod grav atentia tinerilor soferi.

„Telefoanele mobile, mesajele text, ingrijirea personala, precum si lucrurile din masina sunt printre activitatile cele mai comune care distrag atentia,  observate de camerele montate in masinile adolescentilor”, a declarat Peter Kissinger CEO al Fundatiei  pentru Siguranta Traficului AAA. Consecintele nefaste ale activitatilor care distrag atentia sunt franarea cu intarziere si accelerarea din greseala.

Principala cauza de distragere a atentiei adolescentilor tine de dispozitivele electronice observate in 7% din inregistrarile video, pe langa acestea, comenzile de reglare din masina, ingrijirea personala, mancarea, bautura, observate in 15% din clipuri, au fost cele mai frecvente lucruri observate. Baietii in schimb sunt predispusi in a comunica cu persoane din afara vehiculului.

Studiul a fost realizat in statul amercian Carolina de Nord pe 50 de familii cu tineri incepatori in ale sofatului. Au fost analizate in total 8.000 de clipuri

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments