Acasa Citroen General Motors devine al doilea actionar la Peugeot Citroen dupa ce grupul francez si-a majorat capitalul cu un miliard de euro

General Motors devine al doilea actionar la Peugeot Citroen dupa ce grupul francez si-a majorat capitalul cu un miliard de euro

de Vlad Barza

(sursa - Peugeot)

Concernul PSA Peugeot – Citroen a reusit cu succes sa-si majoreze cu un miliard de euro capitalul, lucru ce a permis General Motors sa preia 7% din actiunile grupului francez, devenind al doilea cel mai important actionar dupa familia Peugeot, noteaza Le Parisien. La final de februarie cele doua grupuri anuntau alianta care prevede ca primele modele scoase in comun vor iesi in 2016.

PSA si-a majorat capitalul si va avea fonduri pentru a le pune la comun in dezvoltarea proiectelor cu General Motors care a intrat in actionariatul Peugeot Citroen unde doar familia Peugeot detine mai multe actiuni decat grupul american (25,2% fata de 7%).

PSA trece printr-o perioada financiara grea si anuntase de mult timp ca vrea sa caute un partener care s-o ajute sa-si reduca masiv cheltuielile. Alianta cu General Motors ar trebui sa fie complet parafata in al doilea semestru, primele modele facute in comun ar trebui sa iasa in 2016 iar cele doua cmpanii spera sa ajunga la economii anuale de doua miliarde euro datorita activitatilor puse la comun.

Parteneriatul cu GM i-a determinat pe cei de la PSA sa creeze cinci grupuri de lucru pe mai multe segmente precum sedan-urile mari, masini de clasa mica pentru pietele emergente sau automobile cu emisii reduse de CO2. Grupurile vor anunta in curand concluziile.

Lasa un comentariu