Acasa Dacia Dacia recheama in Romania 3.818 masini Duster pentru posibile probleme la frana spate

Dacia recheama in Romania 3.818 masini Duster pentru posibile probleme la frana spate

de Vlad Barza

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

Dacia a demarat in martie o operatiune de rechemare in service pentru circa 3.800 de SUV-uri Duster la care se va face verificarea suportilor de sustinere ai flexibilului de frana spate si a conductei rigide de frana. Componentele vizate vor fi inlocuite in caz de nevoie, a spus constructorul intr-un raspuns remis HotNews.ro. Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in tara se numara Mitsubishi, Honda, Porsche, Renault si Chevrolet. Anul trecut, in toamna, Dacia a facut un recall pentru aproximativ 4.100 de masini.

„Dacia a lansat, in luna martie, o operatiune de rechemare in service care vizeaza un numar de 3 818 vehicule Duster. Operatiunea, cu scop preventiv, urmareste verificarea suportilor de sustinere ai flexibilului de frana spate si a conductei rigide de frana si inlocuirea gratuita a acestora in cazul in care se constata ca este nevoie.

Dacia a declansat aceasta operatiune dupa ce a constatat ca, in cazul acumularii de zapada pe suportul de sustinere a flexibilului de frana spate exista posibilitatea redusa a ruperii prin oboseala a uneia dintre conductele rigide de frana in zona de fixare pe cilindrul de frana.

Mentionam faptul ca circuitul de franare este compus din doua circuite interne separate in „X” (roata stanga fata + roata dreapta spate si roata dreapta fata + roata stanga spate). In caz de defectare a unuia dintre circuitele de franare, celalalt va continua sa functioneze, asigurand franarea rotilor opuse si nu va afecta controlul”, au explicat cei de la Automobile Dacia pentru HotNews.ro

Dacia a vandut anul trecut 7.249 de masini Duster in tara, iar in 2010 alte 4.822 de unitati au ajuns la clienti. Preturile SUV-ului Dacia pornesc de la 11.250 euro (versiunea Duster 1.6 16V 105 CP 4×2) si ajung la 17.600 euro in versiunea Prestige 1.5 dCi 110 CP 4×4.

Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in tara se numara Mitsubishi, Honda, Porsche, Renault si Chevrolet.

La finalul lui septembrie 2011 s-a facut o rechemare pentru 4.164 masini Dacia si 740 automobile marca Renault, recall-ul fiind demarat pentru ca motoarele masinilor pot avea neconforme semi-conurile supapelor motorului.

Lasa un comentariu