Acasa Piata Auto Renault taie din productie si renunta la 13% dintre angajatii uzinei care produce Twingo si Clio in Slovenia

Renault taie din productie si renunta la 13% dintre angajatii uzinei care produce Twingo si Clio in Slovenia

de Vlad Barza

Renault Twingo Miss Sixty (sursa - 0-100.ro)

Renault a decis sa renunte la peste 300 dintre angajatii uzinei din Novo Mesto (Slovenia) pe fondul scaderii cererii pe piata pentru modelele produse acolo: Twingo, Clio si Wind. Uzina a produs in cei mai buni ani peste 200.000 de masini si spera sa angajeze din nou in partea a doua din 2013. Compania renunta practic la unul dintre schimburi, insa nu a precizat cu cat va scadea productia anuala ca urmare a acestei actiuni.

Uzina din Novo Mesto va renunta incepand cu 26 aprilie la schimbul de noapte, ca urmare a unei contractii importante pe pietele europene. Filiala Revoz spune ca nu are incotro fiindca situatia din piata nu da semne de ameliorare, insa spune ca va reangaja oameni probabil in semestrul doi din 2013 cand in productie vor intra doua noi modele produse in parteneriat cu Daimler.

Presa a scris ca ar fi posibil ca uzina slovena sa produca smart. Uzina a renuntat si anul trecut la 100 de oamen, iar cu noile taieri ramane la efective de circa 2.200 de persoane.

In 2009 productia de la Novo Mesto a fost de 212.000 masini, dar anul trecut a fost de numai 174.127.

0-100.ro a testat Renault Twingo Miss Sixty in aprilie 2011. Poti revedea testul complet AICI sau doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu